Young Solar Challenge

In februari 2018 zijn wij begonnen met de Young Solar Challenge, met een team dat bestaat uit leerlingen uit mavo, havo en vwo die in hun 3e of 4e jaar zitten en voor de richting Bètadesign, Technasium of Science hebben gekozen.

De Young Solar Challenge is een bootrace met verschillende onderdelen, o.a. sprint, slalom, endurance. Deze races zijn tussen verschillende scholen in Nederland. Om deel te mogen nemen aan deze races moeten leerlingen zelf een boot bouwen die aan het reglement van de organisatie voldoet. De organisatie van de Young Solar Challenge levert een bouwpakket voor de romp van de boot, de rest moeten de leerlingen zelf regelen, o.a. het besturingssysteem en het elektrische systeem. De gemaakte kosten kunnen leerlingen zelf terugverdienen door sponsoring. De bedoeling is dat leerlingen een vaarbare boot klaar hebben met het Hemelvaartsweekend waarmee ze de race kunnen varen.

De leerlingen zijn al begonnen met de bouw van de boot, misschien heeft u ze al bezig gezien in lokaal 161. De leerlingen zijn al best ver met de bouw van de boot, alleen moet er nog heel veel gedaan worden voordat de boot daadwerkelijk kan varen. Zo moeten de leerlingen nog het elektrische systeem ontwerpen, het besturingssysteem, ook moet de boot nog waterdicht worden gemaakt en worden geverfd. Kortom, ze zijn nog wel even bezig! Kom gerust langs om een kijkje te nemen.