WON-lessen voor vwo ’22-’23

WON daagt leerlingen uit om zich te verwonderen, eigen keuzes te maken, nieuwsgierig te zijn en een kritische houding te hebben. In de dagelijkse schoolpraktijk wordt er op verschillende manieren invulling gegeven aan wetenschapsoriëntatie. Leerlingen werken zelfstandig aan wetenschappelijk georiënteerde opdrachten of werken aan projecten in een team.

De reguliere vwo leerlingen uit het 2e jaar die het extra ICT-vaardigheden programma volgen komen ook in dit vak in aanraking met WON. Er staat ze weer een aantal interessante onderzoeken te wachten.

We zijn dit schooljaar gestart met een stukje herhaling in het gebruik van de Microbit (een minicomputer (zo groot als een bankpasje) met 25 led-lampjes en diverse sensoren), waarbij de leerlingen weer een stapje verder gaan in het leren van programmeren en dan met name het gebruik van variabelen, algoritmes, lussen, voorwaarden en functies. Met deze opgedane kennis gaan ze een onderzoek doen met gebruik van de Microbit naar mineralen in verschillende vloeistoffen.

Klik hier als je meer wilt lezen over ons vwo.