Wintersportreis 2020

Lees verder voor de dagverslagen van deze wintersportreis en klik hier voor de foto’s.

Ook dit jaar zijn we met het Kaj Munk College op wintersportreis geweest naar Oostenrijk. Er gingen 69 leerlingen mee – van beginner tot gevorderd en van skiër tot snowboarder. Het was weer een onvergetelijke reis! Benieuwd naar alle foto’s en de dagverslagen van deze wintersportreis? Lees dan hierna verder.

Vrijdag 31 januari 2020: De bus is vanochtend rond 8.30 uur gearriveerd in Oostenrijk. Iedereen is veilig en wel op de bestemming aangekomen en ondertussen zijn de eerste skitochten al achter de rug. Na een lange dag in de bergen, was het tijd om terug naar ons gasthaus te gaan om een welverdiende douche te nemen.

Na het avondeten was het tijd voor de primeur van deze wintersportreis: de Kaj Munk Après-Ski Bingo, waarbij er uit volle borst werd meegezongen, in polonaise werd gelopen en natuurlijk gezongen op de allerbeste après-ski hits van de afgelopen jaren. Tijdens deze actieve activiteit moest er ook nog een bingo kaart worden bijgehouden om overheerlijke Milka repen te kunnen winnen. Een daverende 1e editie van deze Kaj Munk Après-Ski Bingo.

Zaterdag 1 februari 2020: Om 7.45 uur aan het ontbijt om vervolgens om 8.30 uur alweer gezamenlijk in onze eigen bus naar de piste te rijden voor onze 2e dag op de piste. De beginners liepen nu al als ware gevorderde skiërs en snowboarders rond met hun materiaal om dit na een rit in de cabinelift naar boven soepeltjes aan te trekken en achter hun ski- of snowboardleraar aan mooie bochten van de piste af te maken. Complimenten aan onze skileraren van Lever Reizen, die ervoor zorgen dat iedereen – van beginner tot gevorderde – steeds beter van de berg afkomt. Het avondprogramma voor deze avond was 2 uur lang zwemmen en dat is zeker geen straf voor de spieren na twee dagen wintersport. Er werd gretig gebruik gemaakt van de twee glijbanen en voor sommigen was het aparte relaxbad een mooi moment om even niks te hoeven doen en uit te rusten.

Zondag 2 februari 2020: Wederom een heerlijke start van de dag in de sneeuw en vooral ook weer de zon. De gevorderden gingen weer op pad door het gebied om vele kilometers te maken en de andere groepen gingen weer een stapje omhoog in niveau of misschien voor de eerste keer met de stoeltjeslift. Na alweer onze 3e dag terug naar ons gasthaus en als avondeten een lokale delicatesse. Om half 8 was het tijd voor een sportieve avond, waarbij er gekozen kon worden uit zaalvoetbal, tafeltennis, tafelvoetbal en als klap op de vuurpijl springen in de trampoline hal (wat een luxe). Natuurlijk werd er eerst gestart met een warming up, waarbij er een aerobicsdans werd gedaan op (hoe kan het ook anders) après-ski muziek. Moe maar zeer voldaan ging iedereen weer terug naar zijn kamer om te douchen en daarna nog gezellig verder te kletsen over deze ski- of snowboarddag om vervolgens in slaap te vallen.

Maandag 3 februari 2020: Deze laatste dag in de sneeuw was een dag met regen, sneeuw en wind. Ook dit hoort bij wintersport. Iedereen trotseerde deze winterse omstandigheden met enthousiasme en positiviteit. Een mooie afsluitende dag op de pistes en daarna terug naar het gasthaus, waar iedereen in shifts ging douchen om zich klaar te maken voor de busreis terug naar school. Onderweg in de bus zijn er nog vele après-ski hits voorbijgekomen waar uit volle borst bij mee werd gezongen tot het uiteindelijk stil werd en iedereen lag te slapen. Rond 10.15 uur kwam de bus aan bij school en kon iedereen moe maar voldaan naar huis en met een goed gevoel terug kijken op een geweldige wintersportreis.

Jongens en meiden bedankt voor een onvergetelijke reis!