De Stichting Technasium


Het Kaj Munk College heeft het predicaat Technasium. De Stichting Technasium bevordert en ontwikkelt onderwijs in de technische- en bètawetenschappen voor havo en vwo. Technasiumscholen werken samen in netwerken en helpen elkaar in het ontwikkelen van materiaal en het bewaken van de kwaliteit. In het Netwerk Randstad-Noord werkt het Kaj Munk College samen met het Ichthus Lyceum uit Driehuis, Caland Lyceum uit Amsterdam, het Keizer Karel College uit Amstelveen en het Goois Lyceum uit Bussum. Regelmatig bezoeken onze scholen elkaar als kritische vrienden.

 

Op het Kaj Munk kun je zowel op havo-niveau (havo-Technasium) als op vwo-niveau (vwo-Science/Technasium) voor een Technasiumklas kiezen. Ook op onze mavo hebben we een stroom ontwikkeld die, in het vak T&T, werkt volgens dezelfde aanpak.

 

Technasiumklassen hebben in hun rooster het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). Hier zijn leerlingen bezig met levensechte opdrachten van bedrijven en zoeken op een creatieve en goed onderbouwde manier naar oplossingen van problemen. Deze oplossingen worden door leerlingen uitgewerkt in maquettes, 3D-modellen, verslagen, films, animaties of… en aan de opdrachtgever gepresenteerd. Het Technasium is een vijf- (havo) of zesjarige (vwo) opleiding die naast de reguliere schoolvakken het vak O&O aanbiedt. In het laatste jaar laat je in een meesterproef zien wat je geleerd hebt. Daarmee ontvang je naast je havo- of vwo-diploma een door het Ministerie van Onderwijs erkend Technasiumcertificaat. Voor steeds meer vervolgopleidingen geldt dit certificaat als een extra aanbeveling.

 

Onze Technatoren verzorgen de coördinatie rond de Technasiumklassen:

Dhr. M. Combee, m.combee@kajmunk.nl (onderbouw)

Dhr. R. Dingenouts, r.dingenouts@kajmunk.nl (bovenbouw)