vwo masterclasses-serie


Op het Kaj Munk College wordt al een aantal jaren een serie lessen georganiseerd voor leerlingen uit groep 8 die verdieping willen. In je gewone schooltijd volg je als ‘wetenschapper in de dop’ zes verschillende lessen waarbij je kan kiezen tussen vwo Masterclasses of vwo Science-Technasium Masterclasses.

 

De vwo Masterclasses bestaan uit de vakken: wiskunde, biologie, geschiedenis, aardrijkskunde, O&O en beeldende vorming.
De vwo Science-Technasium Masterclasses bestaan uit: wiskunde, biologie, natuurkunde, scheikunde, O&O en beeldende vorming.

 

Zo kom je er achter wat de verschillende vakken te bieden hebben. Je kan dan straks bewust kiezen of je naar het reguliere vwo of het Science-Technasium wilt. Als aandenken krijg je in ieder geval een certificaat.

 

Aanmelden

Aanmelding vindt plaats via de basisschool.

 

Wiskunde

1135 x 1135 in een paar seconden uitrekenen? Als je de wiskunde achter de truc snapt dan begrijp je waarom het werkt! Strategische spellen en zelfs goocheltrucs staan op het programma. Wiskunde saai? Mooi niet!

 

Biologie

CSI in de masterclass? Je hebt vast wel eens van DNA gehoord. Maar wat is DNA nu eigenlijk, waarom ben jij een meisje geworden en hoe kom je aan de bruine ogen van je vader. Best lastig allemaal, maar met een doos kleurpotloden en kralen kun jij vast de puzzel oplossen!

 

Natuurkunde

Na wat experimenten met lucht en water ga je zelf aan de gang. In een zoektocht naar de ‘dief van de sterren’ haal je stroom uit citroenen en bedenk je elektrische schakelingen om de dief te vangen. Jouw groepje bedenkt natuurlijk de slimste opstelling!

 

Scheikunde

Dat je met stofjes hele leuke dingen kunt doen is zeker. Dus sta jij in een witte jas in het lab en mag je voorzichtig proefjes doen. En misschien ontdek jij vandaag wel een nieuw stofje!