CKV theater en dans

Theatervoorstelling ‘Introduction to Shakespeare’

Op 4 en 5 februari jl. heeft de ‘Big Wheel Theatre Company’ uit Londen een interactieve Engelstalige theatervoorstelling gegeven. Deze voorstelling was voor alle leerlingen uit laag 3 en werd door de docenten Engels voorbereid.

Wie was Shakespeare? Waarom was hij zo beroemd? Tijdens de voorstelling van 90 minuten maakten de leerlingen kennis met Shakespeare als de grote entertainer uit zijn tijd.

De volgende onderdelen kwamen aan bod:
– Het Globe theatre
– Shakespeare video nasty
– Interview met de spelers uit ‘A Midsummer Night’s Dream’
– Interactieve voorstelling ‘Hamlet’

De leerlingen werden actief betrokken tijdens de voorstelling, wat spannend was, maar vooral leuk en leerzaam. De acteurs wisten op hilarische wijze de karakters uit de bekende stukken van Shakespeare uit te beelden, hierbij geholpen door leerlingen, die hun rol met verve hebben gespeeld!

Dansvoorstelling ‘BLOEDBAND’ van dansgroep AYA

Op 4 februari j. zijn de leerlingen van 3 en 4 mavo en 4 vwo naar de dansvoorstelling ‘Bloedband’ van de dansgroep AYA geweest. De dansvoorstelling in schouwburg De Meerse schetste een rauw portret van de relatie tussen broer en zus.

Vooraf aan de voorstelling werden de leerlingen uitgedaagd om een gedeelte van de voostelling zelf in te studeren. Dat was pittig! Aspecten zoals beweging, coördinatie, doorzettingsvermogen, fysiek contact en ritme maakten dit tot een spannend onderdeel van de excursie georganiseerd binnen het Kunst, Media en Cultuur programma.

Duetten, solo’s en groepswerk maken tijdens de voorstelling de speciale band tussen broers en zussen duidelijk. De dansers testen elkaar, dagen uit, lachen samen, vertonen jaloezie en vinden samen hun weg. In een sterke solo van Noa Tielens wordt de individuele strijd die zij levert pijnlijk voelbaar. De elektronische beats van Tom Van Wee en de lol van de dansers maken het moeilijk om stil te blijven zitten, terwijl de kwetsbare solo’s je juist ademloos op het puntje van je stoel laten zitten.