Vier leerlingen 2B2 winnen Vakkanjers 2020

Het winnende team van het Kaj Munk uit Hoofddorp, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge ‘Creating space for children’, in opdracht van de Johan Cruyff Foundation

Wat een fantastische week hebben onze finalisten van klas 2B2 achter de rug. Vier leerlingen uit deze klas stonden in de finale van de landelijke scholenwedstrijd van Vakkanjers. De opdrachtgever was dit jaar de Johan Cruijff Foundation, die had gevraagd een mooie toevoeging voor hun courts te bedenken. Het was al geweldig dat het winnende team van het Kaj Munk uit Hoofddorp, deelnemers aan de Vakkanjer Challenge ‘Creating space for children’, in opdracht van de Johan Cruyff Foundationze twee weken geleden hoorden dat ze zich hadden geplaatst bij de laatste tien scholen.  Er kwam zelfs een filmploeg een interview afnemen dat te zien was in de online live finale en prijsuitreiking. Heel spannend allemaal!

Tot hun grote verbazing stormde op het moment van de uitslag Grietje binnen van Vakkanjers om de prijs persoonlijk te overhandigen; de wisselbeker (hij is weer terug!), een doos vol met sportspullen inclusief een fitbit 🙂 en last but not least een clinic handbiken op Papendal. PRACHTIG GEDAAN!

Van de finale en de aanloop naar finale toe inclusief hun tour door het land langs alle finalisten, heeft de organisatie een mooie ‘aftermovie’ gemaakt. Deze kunt u via deze link bekijken.

Het Kaj Munk College is TROTS op deze kanjers!

 

In de media verscheen het volgende PERSBERICHT:

Winnaars Vakkanjer Challenge 2020 bekend

Leerlingen van het Kaj Munk uit Hoofddorp winnen eerste prijs met innovatieve oplossing om jeugd meer te laten bewegen!

UTRECHT, 11 juni 2020 – Ruim tienduizend leerlingen waren dit schooljaar aan de slag gegaan met de challenge ‘Creating space for children’ in opdracht van de Johan Cruyff Foundation om meer jongeren in beweging te krijgen. Leerlingen hebben 11 juni hun innovatieve oplossingen gepresenteerd tijdens de finale van Vakkanjers. Het was een spetterende afsluiting van de Vakkanjer Challenge met een live uitzending die online uitgezonden werd. Hier presenteerden de beste teams hun oplossingen en ideeën. Leerlingen uit het tweede jaar Romy, Tobias, Mark-Daniël en Pascalle van het Kaj Munk uit Hoofddorp winnen de eerste prijs met hun idee ‘balrandommizzer’ en gaan er vandoor met de wisseltrofee.

“Jongeren zijn creatiever in het bedenken van oplossingen”
Niels Meijer, directeur van de Cruyff Foundation over de winnaars: “Wat een bijzondere creaties heb ik voorbij zien komen! Fantastisch dat er zoveel jongeren hebben meegedacht hoe we ruimte kunnen creëren voor jeugd met en zonder beperking, zodat zij kunnen sporten. Wij geloven in de kracht van de gebruiker. Deze jongeren weten soms beter wat er nodig is dan wij èn zijn creatiever in het bedenken van oplossingen. Natuurlijk gaan we kijken of we deze ideeën in de praktijk kunnen gebruiken!”

Meer informatie over de challenge en alle winnaars vind je hier: www.vakkanjers.nl/finale

 Creating space for children
Vakkanjers is een programma waarin leerlingen vanaf groep 7 tot en met het laatste jaar van het vmbo hun vakmanschap ontdekken en ontwikkelen. Dat doen ze aan de hand van een challenge voor een echte opdrachtgever. Dit jaar was dat de Cruyff Foundation. In de challenge ‘Creating space for children’ daagt de Cruyff Foundation leerlingen uit om innovatieve ideeën en praktijkgerichte oplossingen te bedenken om kinderen te stimuleren meer te bewegen.

Niet alle kinderen hebben de mogelijkheid om te bewegen. Bijvoorbeeld door gebrek aan ruimte, door een beperking of door onvoldoende financiële middelen. De Cruyff Foundation, in 1997 opgericht door Nederlands beste voetballer ooit, vindt dat ieder kind de ruimte moet krijgen om te sporten en te bewegen.

Over Vakkanjers
Vakkanjers is een programma van Jet-Net & TechNet en komt voort uit initiatief van technische sectoren om meer jongeren te interesseren voor techniek. Met Vakkanjers ontdekken en ontwikkelen jongens en meiden hun vakmanschap al sinds 1999. Dat doen ze aan de hand van realistische opdrachten voor een landelijke opdrachtgever. De leerlingen ontwikkelen naast technisch vakmanschap ook 21th century skills zoals initiatief nemen, teamwerk en klantcontact. Met deze vaardigheden hebben ze straks een streepje voor op de arbeidsmarkt. Kijk voor meer info op www.vakkanjers.nl.