Utrecht 5H/6V 2021

Klik hier voor meer foto’s van deze excursie.

Dit jaar eindexamen doen, dan mag een examenreis niet ontbreken. Dit keer naar het bruisende Utrecht. Deze week gaan we Utrecht vanuit allerlei invalshoeken ervaren.

Na een turbulente start op maandag hebben we vandaag een heerlijke dag met een afwisselend programma gehad. In de ochtend startte een groep met een rondvaart over de grachten van Utrecht. Langs de karakteristieke kelders, de mooie panden met bijzondere verhalen en natuurlijk door de uitgegraven gracht onder Hoog Catharijne door. De zon scheen, de boot gleed fluisterend zacht door het water en wij kwamen ontspannen weer van de boot.

De andere groep startte met de ‘codekraker gotiek’ in de Domtoren. In etappes werd de weg naar boven afgelegd en onderweg moesten er verschillende vragen beantwoordt worden om tot de oplossing te komen. Met die oplossing kon de sleutel van de toren bemachtigd worden en konden we van het uitzicht van de Domtoren genieten. Gelukkig zijn alle groepen erin geslaagd de code te kraken en hebben we op deze prachtige heldere dag vanuit de toren ook Rotterdam, Den Haag en Amsterdam zien liggen. Bijkomend voordeel: de beenspieren zijn bij deze activiteit ook gelijk goed getraind! Na de lunch en wat vrije tijd om de omgeving te verkennen zijn de groepen van activiteit gewisseld. Na een gezamenlijke avondmaaltijd in het hostel hadden de leerlingen verschillende opties om hun avond te vullen. Leerlingen konden kiezen uit o.a. lasergamen, bowlen, naar de film of een spooktocht door de stad. De avond was zo gevuld! Na een check bij wat leerlingen kreeg ik de volgende feedback op deze tekst: ”Mevrouw, u beschrijft het programma wel goed, maar het lopen duurde lang, mijn kont doet pijn van het fietsen, aan het eind van de week hebben we benen als wielrenners, de boot was slaapverwekkend en het eten was wat eenvoudig.” Ach… het was een drukke lange dag.

Nu hopelijk een lekkere nacht en morgen fris weer op voor een museumbezoek. Zin in!