Update coronavirus

24-03-2020: update coronavirus

Gewijzigde aanpak examen.

Wat een bizar examenjaar, dit gaat de geschiedenisboeken in! Dit is zo wat wij niet voor ogen hadden, toen we dit examen- en schooljaar gestart zijn.

De persconferentie van minister Slob over de gewijzigde aanpak van het examen geeft duidelijkheid en roept tegelijkertijd veel vragen op. De aanvullende maatregelen zoals gisteravond op 23 maart verkondigd, maken dat we de schoolexamens in de huidige vorm niet door kunnen laten gaan. Uitstel is nu mogelijk omdat de tijdsdruk van het centrale examen geen rol meer speelt.

Hierover hebben al onze examenleerlingen en ouders al informatie ontvangen.

Aan het eind van deze week of uiterlijk begin volgende week geven we duidelijkheid hoe we verder gaan met de schoolexamens in aangepaste vorm. Zie voor meer toelichting ook de kamerbrief over de gewijzigde aanpak schoolexamen.

Wij begrijpen dat dit voor onze examenleerlingen een lastige en stressvolle tijd is en wensen ze heel veel sterkte toe.

Op dit moment geven wij zo goed als mogelijk onderwijs op afstand. Onze docenten zetten mooi materiaal klaar en de leerlingen zijn hard aan het werk. Wij zijn trots op onze Kaj Munkers.

In de loop van deze week verwachten wij via Microsoft-Office-TEAMS nog makkelijker en sneller met klassen en clusters te kunnen communiceren. Onze ICT-collega’s, ware helden, zijn druk bezig alles hiervoor klaar te zetten. Leerlingen hebben hierover al nader bericht gekregen via Magister. Beste leerlingen, ga ook af en toe lekker naar buiten, zit niet de hele dag achter het scherm en blijf bewegen, zie hiervoor de Kaj Munk Corona Challenge.

Als school blijven wij de officiële berichtgeving nauwlettend volgen. Onze bronnen zijn de website van de RIVM. (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu), Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en de website van het WHO (World Health Organization).