Toptalenten


Beschikt de leerling over een talent?

Bij ons op het Kaj Munk College hebben we veel leerlingen die buiten school hun passie hebben voor sport, muziek, dans, film enz. en dit op hoog niveau doen. We hebben leerlingen die we­reldkampioen zijn geworden, in het buitenland wedstrijden of optredens hebben, zich al voorbereiden op de hogeschool voor theater en dans, in musicals meespelen, in films of tv-series spe­len, voetballen bij bijvoorbeeld Ajax of ADO, Europees kampioen zijn of aan landelijke kampioenschappen meedoen. Wij vinden het heel leuk dat leerlingen daar mee bezig zijn terwijl ze ook op school zitten. Daarom willen we die leerlingen helpen om het zo goed mogelijk te regelen. Goed presteren op school en daarbij veel tijd en de mogelijkheid hebben het topniveau te bereiken buiten school. Hiervoor hebben we een toptalentencontract. Dit kan een leerling krijgen als blijkt, na een gesprek met de coördinator, dat hij/zij een topper is op dat gebied. Op onze site kunt u soms wat stukjes van leerlingen (toptalenten) lezen als ze weer iets moois mee hebben gemaakt. Dus is uw kind al bezig met andere talenten op hoog niveau, geef dat door en ga in gesprek om te horen wat er mogelijk is.

 

Lees het document over toptalentenbeleid om meer te weten te komen over het toptalentenbeleid op het Kaj Munk College. Voor meer informatie kunt u  contact opnemen met de toptalentencoördinatoren via toptalenten@kajmunk.nl. Dit zijn: mevrouw Creijghton en meneer Bakker.

 

 

Topsportvriendelijke school

Het Olympisch Netwerk Noord-Holland (www.onnh.nl) heeft het Kaj Munk College in Hoofddorp het predicaat “Topsportvriendelijke school” verleend. Topsportviendelijke scholen voldoen aan een aantal criteria die door het Olympisch Netwerk is opgesteld. Zij benutten de eigen beleidsruimte optimaal om toptalenten op het gebied van sport de gelegenheid te bieden hun sportieve talent te combineren met school. Het toptalentenbeleid dat het Kaj Munk College al jaren hanteert, voldoet ruimschoots aan deze criteria. Het Kaj Munk College is één van de eerste scholen in Noord-Holland die voor het predicaat in aanmerking is gekomen.