Team Argos is er bijna klaar voor

Wij zijn Alaa, Rick, Isabelle, Sjoerd en Jeroen (team Argos) uit 5 VWO.

Wij volgen de Technasium richting op school wat bestaat uit het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O). We zijn deze periode bezig met de CanSat competitie van ESERO. De bedoeling van deze toonaangevende internationale competitie is om een ‘satelliet’ (moet eigenlijk een lander genoemd worden) ter grootte van een frisdrankblikje te ontwerpen en te bouwen die bepaalde taken kan uitvoeren. Als we de 2e selectieronde halen, en daar gaan we vanuit, zal de lander uiteindelijk tijdens de wedstrijddag 1000 m de lucht in geschoten worden met een raket (maart 2022).

 

De competitie heeft twee missies: de eerste missie moeten alle deelnemende teams voltooien en bestaat uit het constant meten van temperatuur en luchtdruk waarbij de informatie succesvol verstuurd moet worden naar het grondstation. De tweede missie moeten we zelf kiezen. Onze tweede missie draait volledig om het milieu, daarom hebben we voor de naam ClimateCan gekozen. Ons doel is om zo min mogelijk het milieu te vervuilen en te beschadigen. Bijna al onze onderdelen en materialen zijn biodegradable. Er is een kans dat de lander kwijtraakt na de lancering, dan vergaat deze bijna volledig in de natuur. Onze lander kan ook fijnstof meten. Dit is erg belangrijk in een omgeving met Schiphol.

Komende weken gaan we hard aan de slag om onze lander af te maken. Ook gaan we nog even hard aan de slag om ervoor te zorgen dat we alles kunnen financieren. Mocht u een bedrijf hebben en interesse hebben om ons te sponsoren, dan zijn wij bereikbaar via onze socials en mail.

Mail: climatecanofficial@gmail.com

Website: https://climatecan.jimdofree.com

Instagram: https://instagram.com/climatecanofficial?utm_medium=copy_link