Skillslab geopend!

Foto lasersnijder

Vorig jaar is het Kaj Munk College begonnen met het trainen van vaardigheden in onze bèta-klassen in de onderbouw. In deze skills-trainingen schreven leerlingen zich in voor lessen over bijvoorbeeld engineering, ICT-vaardigheden (Word/Excel, programmeren), 3D-printers, creatieve denktechnieken, beter onderzoek doen, foto/film en multimedia, kritisch zijn, robotica, CAD-tekenen, ontwerpen etc.

Foto 3D printer

Vanaf januari heeft het Kaj Munk er een prachtig Skillslab (smart-lab, vaardigheden lokaal, makers-plaats…) bij. Een prachtige studio met 3D printers, I-Mac’s voor (film-)montage, Arduino- en Raspberry ‘computers’, lego-robots, foto- en filmapparatuur met studiospullen, naaimachines…. en last but not least: een lasersnijder en graveermachine.

Foto Skillslab

Leerlingen staan nu al te dringen om van deze ruimte gebruik te mogen maken en daarmee zal de kwaliteit van hun werk nog beter worden. Tijdens de open dagen stond de laser letterlijk roodgloeiend pennen te ‘graveren’. Hier gaan nog mooie werkstukken uit volgen!

Wil je als leerling, docent of ouder meedenken over het gebruik van ons nieuwe Skillslab, dan nodigen we je van harte uit contact op te nemen met collega Danny Koekebakker (die nu al niet meer uit het Skillslab is weg te krijgen) via mail: D.Koekebakker@kajmunk.nl

We doen vast een onderzoekje en hebben de volgende hypothese:

Wij verwachten dat de kwaliteit van het werk van Technasium- en Bètadesign-leerlingen omhooggaat als zij het Skillslab bezoeken!

De conclusie laat zich raden…….