Science-technasium (O&O)


Betekenisvol leren!

 

Je gaat naar het vwo en wil graag dingen leren. Leren op jouw manier en de opgedane kennis en vaardigheden direct inzetten. Bezig zijn met het oplossen van echte problemen.

 

Vwo: regulier of Science-Technasium

 

Op het vwo kun je kiezen uit vwo-regulier (klik)  en vwo-Science-Technasium (deze pagina).

 

Vwo: Voorbereidend Wetenschappelijk Onderwijs

 

Met een vwo diploma heb je toegang tot universiteiten en hogescholen. Je kiest later natuurlijk een studie die jij interessant vindt en waarmee je een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld. Op het Kaj Munk word je goed voorbereid op die vervolgstudie. Je doet verschillende vakken, maar je leert ook om steeds zelfstandiger en beter te leren en je persoonlijkheid te ontwikkelen.

Dat begint bij nieuwsgierig te zijn. Waarom……?

Waarom verandert ons klimaat? Hoe kun je het beste algen kweken?  Hoe kun je een modewinkel het beste inrichten? Worden meisjes nu echt steeds slimmer?

Als vwo-ér leer je wat er belangrijk is om goed onderzoek te kunnen doen. Dat begint met een goede onderzoeksvraag en eindigt met een conclusie.

 

Omdat wij een WON-school zijn, kunnen we dat goed aanleren.

 

O&O: onderzoeken en ontwerpen

 

In de Science-Technasium-stroom doe je projecten bij het vak O&O. Je start steeds bij een bedrijf/opdrachtgever die je het bedrijf laat zien en een probleem voorlegt waar jij (in een groepje) de oplossing voor gaat zoeken. Ieder groepje doet dat op een geheel eigen manier. Veel O&O opdrachten komen uit de verschillende bèta-werelden. Zo zijn de opdrachten steeds verschillend en kun jij je breed oriënteren. Veel opdrachten zijn ook gekoppeld aan de duurzame ontwikkelingsdoeleinden (SDG) van de VN en daarmee denk je dus ook vast na over een duurzamere wereld. Jouw toekomst!

Hier zie je wat voorbeelden van opdrachten.

 

Wanneer je O&O tot in het examenjaar blijft doen en tijdens je Meesterproef laat zien wat je kunt, krijg je naast je vwo-diploma ook een officieel certificaat van de stichting Technasium.

 

Klik hier om je in te schrijven voor de brugklas.