Roadtrip 5H/6V 2021

Klik hier voor meer foto’s van deze excursie.

Dag 1: 20-09-2021

Het mysterie van de roze eieren

Na een ochtendje uitslapen stond er om 10u een frisse, fruitige groep leerlingen voor onze neus, helemaal zin in de avonturen die voor hen liggen, ook al hebben ze zelf geen idéé waar deze roadtrip hun allemaal naartoe zal brengen. De eerste coördinaten zijn gestuurd en zoals echte roadtrippers betaamd hebben alle leerlingen de reis volbracht en stonden ze stipt op tijd op de eerste bestemming: Texel! Bus, trein, bus, boot, bus, auto, benenwagen, alle mogelijke manieren van reizen zijn op deze eerste dag voorbij gekomen. De veegwagen was geheel overbodig. Wat een topgroep!

In de middag zijn de groepen fanatiek aan de slag gegaan met het binnenhalen van punten voor het klassement. Felicitaties aan vreemden, schreeuwend of dansend in de winkelstraat, gesprekken voeren met een boom, niks is te gek. Alles voor de punten natuurlijk want er vallen serieuze prijzen te verdienen.

Wellicht was het jullie al opgevallen, er zijn een heel aantal roze eieren met ons mee op reis. Volg de avonturen van deze roze eieren via instagram van Kaj Munk. Het zou zomaar kunnen dat je dan het mysterie ontrafelt. We zijn benieuwd waar de Roadtrip ons morgen naartoe stuurt…

———————-

Dag 2 en 3: 21-09-2021

De roze eieren verschenen vanochtend allemaal zeer uitgeslapen aan het ontbijt, vol smart wachtend op wat deze nieuwe dag hen zou brengen. Vol enthousiasme stapten we op de fiets naar Oudeschild om door twee echte Texelse rotten het vak van garnalenvissen aangeleerd te krijgen. Boot op, netten uit en vissen maar! De vangst van de dag bestond onder andere uit wijting, zeesterren, krabbetjes en héél veel garnalen. De garnalen werden onder het scherpe toezicht van onze leerlingen gesorteerd en gekookt. Het pellen mochten we zelf doen, dat weerhield menig leerling er niet van om heel wat garnalen achterover te slaan en zelfs nog wat kilo’s mee te nemen van het schip.

Texel is toch nog best wel groot, zeker met wind tegen is het een hele opgave om op de fiets naar de andere kant van het eiland te komen. Daar lag een heuse Expeditie Robinson competitie op ons te wachten. Helemaal warmgedraaid door de fietstocht begonnen alle leerlingen zeer fanatiek met het maken van een waterbaan, katapult, vuur, hengels en ook de proef met de evenwichtsbalk ontbrak niet in het programma. Het touwtrekken werd uiteraard glansrijk gewonnen door het docententeam, verschil moet er wezen natuurlijk. Met wind mee fietst het wel een stukkie makkelijker, lekker rozig en onder het zand arriveerden we bij het hostel waar het dinerbuffet gretig aangevallen werd. Morgen reizen we in ieder geval naar Zwolle maar we slapen er niet.. Op tijd eruit om deze lange reis te maken en in de tussentijd zorgen we ook goed voor alle roze eieren!

———————-

Dag 4 en 5: 24-09-2021

We worden wakker in een prachtige groene omgeving en maken ons klaar voor een nieuwe reisdag. Deze dag begint met een uurtje reizen naar Otterlo, daar gaan we park Hoge Veluwe op. Op de welbekende witte fietsen verplaatsen we ons door dit grote natuurgebied op zoek naar de ‘Big five’ van Nederland. Onderweg doen we ook één van de mooiste musea van Nederland aan, het Kröller-Muller. De privécollectie van Helene Kröller-Muller is uitgegroeid tot een collectie bestaande uit meer dan 11.000 werken waaronder grote meesters als Vincent van Gogh, Picasso, Monet en Mondriaan. In deze enorme schatkamer waren verschillende kunststromingen van elkaar te onderscheiden; het realisme, futurisme, kubisme en impressionisme bijvoorbeeld. Leerlingen hebben de ontwikkeling van de schildersstijl van Gogh gezien en hebben al hun kennis van kunst en cultuur gebruikt om de mooie, indrukwekkende werken te presenteren.

Aan het einde van de middag komen we aan op de volgende bestemming: Utrecht! We sluiten de dag af met een heerlijk diner aan de beroemde Oudegracht en ontdekken de legende van Bisschop Willibrord. Door het kraken van verschillende codes lossen we het raadsel op en een groot deel van de leerlingen ontsnapt binnen de twee uur uit de stad.

Op de laatste dag bezoeken we de kenmerkende toren van Utrecht, deze is 112 meter hoog en we beklimmen straks de 465 treden die de Domtoren telt. Vanuit deze hoogte hebben we een prachtig uitzicht over de stad en kunnen we samen terugblikken op een fantastische Roadtrip. Nog één laatste keer stappen we in Utrecht in de trein/auto op weg naar huis.

Dank aan alle leerlingen voor deze leuke week, we hebben genoten!