Projecten


Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

 

Young Solar Challenge

Een voorbeeld van een project is de Young Solar Challenge.

In februari 2018 zijn wij begonnen met de Young Solar Challenge, met een team dat bestaat uit mavo-, havo- en vwo-leerlingen die in hun 3e of 4e jaar zitten en voor de richting Bètadesign, Technasium of Science hebben gekozen.

 

De Young Solar Challenge is een bootrace met verschillende onderdelen, o.a. sprint, slalom, endurance. Deze races zijn tussen verschillende scholen in Nederland. Om deel te mogen nemen aan deze races moeten de leerlingen zelf een boot bouwen die aan het reglement van de organisatie voldoet. De organisatie van de Young Solar Challenge levert een bouwpakket voor de romp van de boot, de rest moeten de leerlingen zelf regelen, o.a. het besturingssysteem en het elektrische systeem. De kosten die gemaakt worden, verdienen de leerlingen terug door sponsoring. De bedoeling is dat de leerlingen een vaarbare boot gereed hebben met het Hemelvaartsweekend waarmee ze de race kunnen varen.

De leerlingen zijn al begonnen met de bouw van de boot, misschien heeft u ze al bezig gezien in lokaal 161? Ze zijn al best ver met de bouw van de boot, alleen moet er nog heel veel gedaan worden voordat de boot daadwerkelijk kan varen. Er moet nog een elektrisch systeem worden ontworpen, het besturingssysteem en de boot dient nog waterdicht te worden gemaakt en te worden geverfd. Kortom, de leerlingen zijn nog wel even bezig! Kom gerust langs om een kijkje te nemen.