Op naar de dagelijkse ommetjes!

Tja, het kan best lastig zijn om de motivatie te vinden om in beweging te komen. De gewichtjes liggen misschien al langer stil dan je van tevoren van plan was. Toch je dagelijkse beweging pakken? Start rustig op en maak eens een ommetje. Even de deur uit, een frisse neus halen. Het doet meer voor je (en je hersenen) dan je denkt.

Nederlands bekendste hoogleraar neuropsychologie, Erik Scherder, heeft in samenwerking met de hersenstichting de app ‘Ommetje’ ontwikkeld. Volgens Scherder zorgt bewegen voor een betere doorbloeding, waardoor ook je hersenen beter gaan werken. Een ommetje of lange wandeling past daar helemaal in. Wanneer je een wandeling maakt met de ‘Ommetje-app’ verdien je punten en maak je kans op medailles. Hoe vaker je loopt, hoe meer punten je krijgt. Op deze manier strijd je tegen je vrienden en familie. De eerste twee weken van de lockdown heeft de sectie LO leerlingen uitgedaagd om een zo hoog mogelijke score te halen bij de 60-second challenges. Vorige week zijn de leerlingen geïntroduceerd aan de app ‘Ommetje’.

Waarom is bewegen zo belangrijk? Erik Scherder legt het uit in de volgende masterclass: https://www.npostart.nl/max-masterclass/04-11-2020/POW_04765787