Onze brugklassen


Ruimte voor jouw talent

De eerste dag in de brugklas kan best spannend zijn. Allerlei vragen spoken door je hoofd. “Heb ik de juiste school gekozen? Maak ik hier wel vrienden en wat vinden mijn nieuwe klasgenoten van mij?” Dan je eerste les, je eerste proefwerk en je eerste voldoende. Je klasgenoten worden vrienden en de school wordt je thuis. Je ontdekt vakken die je leuk vindt en ontmoet leerlingen buiten je klas.

 

Studierichtingen

Op het Kaj Munk College kun je kiezen voor de volgende verschillende studierichtingen:

 

Daarnaast is er op elk niveau een bèta-stroom:

 

Bètadesign, Technasium en Science-Technasium zijn bijzondere klassen. Hier telt, naast het advies, ook de motivatie van van jou als leerling mee. In de tweede klas is het vaak duidelijk in welk onderwijstype jij de opleiding kan gaan vervolgen: mavo, havo of vwo. Ook de klassen Bètadesign, Technasium en Science-Technasium krijgen een vervolg in het tweede jaar.

Ons uitgangspunt is altijd om jou te helpen en te stimuleren het beste uit jezelf te halen. Regelmatig blijkt dan ook dat als jij er echt voor gaat, dat je mede dankzij de gemengde brugklassen, verder komt dan je oorspronkelijke advies aangaf.