Toptalenten


Ben jij een toptalent?

Bij ons op het Kaj Munk College hebben we veel leerlingen die buiten school hun passie hebben voor sport, muziek, dans, film enz. en dit op hoog niveau doen. We hebben leerlingen die we­reldkampioen zijn geworden, in het buitenland wedstrijden of optredens hebben, zich al voorbereiden op de hogeschool voor theater en dans, in musicals meespelen, in films of tv-series spe­len, voetballen bij bijvoorbeeld Ajax of ADO, Europees kampioen zijn of aan landelijke kampioenschappen meedoen. Wij vinden het heel leuk dat leerlingen daar mee bezig zijn terwijl ze ook op school zitten. Daarom willen we die leerlingen helpen om hun leven zo goed mogelijk te regelen. Goed presteren op school en daarbij veel tijd en de mogelijkheid hebben het topniveau te bereiken buiten school. Toptalenten kunnen in aanmerking komen voor een toptalentencontract. Dit kun je krijgen als blijkt, na een gesprek met de coördinator, dat je een topper bent op jouw gebied. Op onze site kan je soms stukjes van leerlingen (toptalenten) lezen als ze weer iets moois hebben meegemaakt. Dus ben je al bezig met je andere talenten op hoog niveau, geef dat door en ga in gesprek om te horen wat er mogelijk is.

 

Lees het document over toptalentenbeleid om meer te weten te komen over het toptalentenbeleid op het Kaj Munk College. Voor meer informatie kan je contact opnemen met de toptalentencoördinatoren via toptalenten@kajmunk.nl. Dit zijn: mevrouw Creijghton en meneer Bakker.

 

 

Topsportvriendelijke school

Het Olympisch Netwerk Noord-Holland (www.onnh.nl) heeft het Kaj Munk College in Hoofddorp het predicaat “Topsportvriendelijke school” verleend. Topsportviendelijke scholen voldoen aan een aantal criteria die door het Olympisch Netwerk zijn opgesteld. Zij benutten de eigen beleidsruimte optimaal om toptalenten op het gebied van sport de gelegenheid te bieden hun sportieve talent te combineren met school. Het toptalentenbeleid dat het Kaj Munk College al jaren hanteert, voldoet ruimschoots aan deze criteria. Het Kaj Munk College is één van de eerste scholen in Noord-Holland die het predicaat heeft behaald.