O&O: modelauto’s bij MACH

RC Cup; een verslag van de wedstrijd voor modelauto’s bij MACH

Op een zonnige dag vond de race plaats, bestaande uit drie rondes van elk 10 minuten. Er waren 20 teams aanwezig. Ons team was vol vertrouwen en enthousiasme, klaar om de uitdaging aan te gaan. Vanaf het begin van de race waren we duidelijk dominant, met een overweldigende snelheid die ons in staat stelde om een comfortabele voorsprong op te bouwen.

In de eerste twee rondes gebeurde er niet veel opwindends. We gaven alles wat we hadden en bleven onze concurrenten ver vooruit, wat ons het nodige vertrouwen gaf. Onze auto presteerde uitstekend en we voelden ons onverslaanbaar.

Echter, in de laatste ronde veranderde het tij. Ondanks onze voorsprong begaf onze auto het plotseling. Een technisch mankement gooide roet in het eten en we kwamen tot stilstand. Paniek vulde ons team, maar we waren vastberaden om niet op te geven.

Met een snelle reactie brachten we de auto naar de pits en begonnen met de reparaties. Het leek een eeuwigheid te duren, maar ons team werkte met ongekende efficiëntie en vastberadenheid. Uiteindelijk konden we de auto herstellen en waren we klaar om weer de baan op te gaan.

Hoewel we kostbare tijd hadden verloren, gaven we niet op. We wisten dat we nog steeds voldoende rondes konden rijden om een kans te maken op de overwinning. Met hernieuwde vastberadenheid gingen we weer de baan op en begonnen aan een indrukwekkende inhaalrace.

Elke ronde voelden we de adrenaline door onze aderen stromen. We gaven alles wat we hadden en onze coureur toonde zijn vaardigheden door de bochten te nemen met precisie en snelheid. Langzaam maar zeker haalden we onze concurrenten in en klommen we weer naar voren.

Uiteindelijk, na een adembenemende inhaalrace, slaagden we erin om voldoende rondes te rijden om de overwinning binnen te halen. Het was een intensieve en enerverende race, vol ups en downs, maar we waren erin geslaagd om de tegenslagen te overwinnen en als triomfantelijke winnaars over de finish te komen.

Deze overwinning was een ware teamprestatie. Elk lid van ons team had een cruciale rol gespeeld, van de monteurs die de auto snel repareerden tot de coureur die onvermoeibaar reed. Het toonde de veerkracht en vastberadenheid van ons team in het gezicht van tegenspoed.

Naast de 1e prijs voor de beste racers zijn wij ook 2e geworden voor de Technoprijs. We hebben onderdelen vervangen door gebruik te maken van de 3D printer op school. Voor de beste teamuitstraling vielen wij ook in de prijzen en werden we 3e.
Met trots namen we de trofee in ontvangst en vierden we onze overwinning. Deze race zal voor altijd in onze herinnering blijven als een test van karakter en doorzettingsvermogen. We hebben bewezen dat zelfs in de meest uitdagende omstandigheden, met vastberadenheid en teamwork, alles mogelijk is.

Leerlingen uit 3T1