Media


Je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder mediavaardigheden. Waarschijnlijk ben je er ook al best wel in thuis. We gaan daarom niet alleen praktisch aan de slag met diverse media, apps, software en tools, maar leren ook naar de betekenis van foto- en filmbeelden te kijken en zo een kritische blik te werpen op de beelden die ons de hele dag worden voorgeschoteld op televisie en internet.

Er wordt gewerkt op Apple MacBooks van school en op je eigen smartphone of tablet. We besteden aandacht aan fotomontage en beeldbewerking, computeranimatie en stop-motion, film en montage en programmeren met de Micro:bit. Deze vaardigheden en technieken kun je natuurlijk meteen inzetten en gebruiken bij andere vakken. In de onderbouw krijg je een blok (2B en 2T) of een half jaar lang (1VH, 2H en 2M) een blokuur media aangeboden. Klas 3 havo verdiept zich een blok lang in de werking van nepnieuws en beeldmanipulatie en krijgt een workshop fake news aangeboden waarin de leerlingen zelf in de rol van manipulator kruipen en hun eigen gemanipuleerde film en nepnieuws maken.

Alle brugklassen bezoeken in de week van de mediawijsheid het Mediafestival in het Cultuurgebouw, dé plek om de toekomst te ontdekken. Met de belangrijkste, innovatieve en ook gekste vragen van morgen gaan de leerlingen een dagdeel aan de slag met kunst en technologie. Een spannende combinatie van (interactieve) mediakunst, uitdagende workshops en een verrassend filmprogramma. Zo wordt je klaargestoomd om de wereld van morgen te maken en ontwerpen.

Op het Kaj Munk College kun je in de bovenbouw beeldende vorming kiezen als examenvak (BV2, BV3) en kun je je ideeën uitwerken in diverse media en technieken.