Media


Je kunt tegenwoordig bijna niet meer zonder mediavaardigheden. Waarschijnlijk ben je er ook al best wel in thuis. We gaan daarom niet alleen praktisch aan de slag met diverse media, apps, software en tools, maar leren ook naar de betekenis van foto- en filmbeelden te kijken en zo een kritische blik te werpen op de beelden die ons de hele dag worden voorgeschoteld op televisie en internet.

 

Er wordt gewerkt op Apple MacBooks van school en op je eigen smartphone of tablet. We besteden aandacht aan beeldbewerking, verschillende animatietechnieken, film en montage. Deze vaardigheden en technieken kun je natuurlijk meteen inzetten en gebruiken bij andere vakken. In laag 2 en klas 3 havo krijg je een blok lang een blokuur KMC-multimedia. 3 havo verdiept zich in samenwerking met het vak Nederlands in het non-fictie filmproject ‘Wat is waar? Nieuws!’.

Dit jaar krijgt krijgt de brugklas 1VH1 een halfjaar lang het vak KMC media aangeboden. Je gaat met een kunstenaar/gastdocent aan de slag met een speciale media-opdracht die tentoongesteld zal worden op het mediafestival in Het Cultuurgebouw. Ook bezoek je het Mediafestival bij Pier K dat dit jaar in het teken staat van ‘Another Day In Paradise’.

 

Op het Kaj Munk College kun je in de bovenbouw beeldende vorming kiezen als examenvak (BV2, BV3 en Media).