Levende Talen

LE SAUVAGE

Levende Talen sectie Frans, l’Institut Français des Pays-Bas en de Franse Ambassade organiseren ieder schooljaar het Concours Interscolaire voor alle leerlingen van het middelbaar onderwijs, het mbo en hbo.

Het concours interscolaire is een wedstrijd waarmee leerlingen op een creatieve manier met de Franse taal aan de slag gaan. Thema en vorm van het concours zijn ieder jaar verschillend, waardoor steeds een andere vaardigheid centraal staat. Dit jaar was het thema: Ma bande dessinée francophone!

Leerlingen uit 3 vwo hebben in groepjes op hun eigen (ERK-)niveau een Frans stripverhaal gecreëerd dat zich afspeelt in een francofoon land, waarin de hoofdpersoon het land en de cultuur ontdekt. Madeline van Dijk en Naomi van Hoof uit 3V1 (zie foto rechtsboven) zijn hierbij in de prijzen gevallen! Zij creëerden een fantastisch stripverhaal waarvan het scenario losjes is gebaseerd op de blockbuster Titanic. Klik hier om de strip te bekijken.

De Franse jury was erg onder de indruk van het originele plot, de prachtige tekeningen en de Franse teksten, voorzien van zogenaamde onomatopeeën (klanknabootsingen). Beide dames hebben een certificaat en een bol.com cadeaubon ontvangen. Mesdemoiselles: FÉLICITATIONS!!!