KMC-activiteiten


Naast de kunstvakken in je normale rooster vinden ook andere vakken aansluiting bij onze kunst, media en cultuurprofilering. De activiteiten, die bij die vakken worden georganiseerd, sluiten aan bij de lesstof. Een paar voorbeelden: in klas 2 ‘Jij en de Gouden Eeuw’ in samenwerking met geschiedenis (programma Rijksmuseum) en Engels (leerling als Engelse gids op de rondvaartboot). Daarnaast krijg je bij Engels ook een theatrale introductie op Shakespeare van een echt Engels theatergezelschap en komt er bij Nederlands een dichter of schrijver in de klas vertellen over zijn/haar werk. Hoe zeg je iets, hoe schrijf je een gedicht en hoe krijg je wat je van binnen voelt goed op papier?

 

Naast deze vakken biedt lichamelijke opvoeding ook workshops aan voor moderne dans in samenwerking met Cultureel Kunstzinnige Vorming (CKV). Expressie in beweging, woord, beeld en geluid draagt bij aan het beter en anders leren kennen van de leerlingen op het Kaj Munk College en zorgt voor een energieke sfeer in de gangen.

 

In de middaguren, na je lesdag, zijn er activiteiten zoals de Kleinkunstavond en het bekende Lentefeest om met een grote groep leerlingen en docenten te werken aan mooie voorstellingen. Ook is er een techniek groep die werkt aan het licht en geluid voor de theater voorstellingen of promotiefilmpjes maken voor de school. Ben jij handig in het knippen en plakken van digitaal beeldmateriaal? Kan jij goed een verhaal vertellen in beelden? Dan ligt hier zeker een uitdaging voor jou!

 

Zie ook de galerij voor meer foto’s van de KMC-activiteiten.