Klimaatalarm 14 maart!

De Haarlemmermeer slaat 14 maart klimaatalarm & gedichtenwedstrijd

Op zondag 14 maart organiseren oud-leerlingen Job den Heeten (24) en Marije Doolaard (24) vanuit de Haarlemmermeerse Klimaatcoalitie een groot klimaatalarm op het Burgemeester van Stamplein. Drie dagen voor de Tweede Kamerverkiezingen brengen zij met dit alarm het klimaat extra onder de aandacht en roepen ze op om te stemmen voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid. De nieuwe Haarlemmermeerse Klimaatcoalitie is onderdeel van de landelijke klimaatcoalitie, waarvan o.a. Milieudefensie, Grootouders voor het klimaat, en Oxfam Novib de initiatiefnemers zijn.

Job en Marije willen leerlingen van het Kaj Munk College (en hun familie en vrienden) uitnodigen om naar het klimaatalarm op zondag 14 maart van 14.00 tot 15.00 uur te komen. Het zal geheel ‘coronaproof’ plaatsvinden op het Burgemeester van Stamplein. Deelnemers kunnen ook thuis digitaal de landelijke livestream volgen en meedoen met het alarm.

De Klimaatcoalitie roept alle deelnemers op om stipt om 15.00 uur – ook thuis – de noodklok te luiden en zo “gezamenlijk onze stem te laten horen voor krachtig klimaatbeleid!”. Gebruik bijvoorbeeld een pan en lepel, fietsbel of een oude vuvuzela van zolder.

Aanmelding voor fysieke en online deelname kan op: klimaatmars2021.nl/doe-mee/. Meedoen als vrijwilliger op de dag zelf? Meld je dan ook aan via deze link.

Meedoen aan de gedichtenwedstrijd

Vooral jongeren zijn sterk bij het klimaat betrokken: ze voelen dat het om hún toekomst gaat! En veel jongeren kunnen daar een goed verhaal over houden of sterke gedichten maken. “Daarom willen we jou als leerling van het Kaj Munk uitnodigen om in een gedicht te laten horen hoe jíj tegen het klimaat en al het praten erover aankijkt”. De winnaars mogen hun gedicht voorlezen op het podium tijdens het Klimaatalarm op 14 maart en worden gepubliceerd in HCnieuws. Alles mag: spoken word, een ouderwets sonnet, experimenteel, een limerick of haiku: jij maakt het!

Klik hier voor de aankondiging in HCnieuws: Gedichtenwedstrijd voor kinderen en jongeren

Maximale lengte: 25 regels.
Inzenden voor zaterdag 6 maart 2021 naar
gedichtenklimaatalarm2021@gmail.com.
Vermeld daarbij je leeftijd.

Nieuwtjes en updates over het programma van het Klimaatalarm Haarlemmermeer zijn te vinden op de website, het Facebookevenement ‘Klimaatalarm Haarlemmermeer’, en op de Instagrampagina @klimaatalarmhoofddorp2021.