Kies je brugklas!


Naar welke brugklas ga jij?

Maak je keus, van mavo/havo tot Science-Technasium.

 

Kaj Munk in het kort

  • Je kunt bij ons de diploma’s mavo (4 jaar), havo (5 jaar) en vwo (6 jaar) halen.
  • Hou je van wetenschap en techniek? Dan is Bètadesign (mavo/havo) of Technasium (havo/vwo) of Science-Technasium (vwo) iets voor jou! Je doet dan veel onderzoek in de lessen Technologie & Toepassing of Onderzoek & Ontwerpen.
  • Op Kaj Munk is er een ruim aanbod aan Kunst, Media & Cultuur, met naast de kunstvakken veel workshops, voorstellingen en excursies.
  • Lichamelijke Opvoeding is ook een speerpunt, omdat we bewegen en de kennis daarover belangrijk vinden. Kaj Munk draagt ook het predicaat ‘topsportvriendelijke school’.

 

Op Kaj Munk kun je je inschrijven voor de volgende studierichtingen:
1. MAVO/HAVO
2. HAVO/VWO
3. VWO

 

Daarnaast is er op elk niveau een bèta-stroom:
4. MAVO/HAVO BÈTADESIGN
5. HAVO/VWO TECHNASIUM
6. VWO SCIENCE-TECHNASIUM

 

Dakpanklassen
Zoals je ziet hebben we op het Kaj Munk College zogenoemde dakpanklassen. Dit betekent dat je op het hoogst genoemde niveau lessen volgt, maar de toetsen beoordeeld worden passend bij het lagere niveau. Leerlingen met mavo of mavo/havo-advies plaatsen we in een mavo/havo-brugklas. Heb je een havo-advies of havo/vwo-advies, dan plaatsen we in een havo/vwo-brugklas. Aan het eind van het brugklasjaar wordt bepaald naar welk niveau je doorstroomt in de tweede klas.

 

Motivatie
Bètadesign, Technasium en Science-Technasium zijn bijzondere klassen. Hier telt, naast het advies, ook de motivatie van van jou als leerling mee. In de tweede klas is het vaak duidelijk in welk onderwijstype jij de opleiding kan gaan vervolgen: mavo, havo of vwo. Ook de klassen Bètadesign, Technasium en Science-Technasium krijgen een vervolg in het tweede jaar. Ons uitgangspunt is altijd om jou te helpen en te stimuleren het beste uit jezelf te halen. Regelmatig blijkt dan ook dat als jij er echt voor gaat, dat je mede dankzij de gemengde brugklassen, verder komt dan je oorspronkelijke advies aangaf.

 

Wil je graag iets doen met wetenschap en techniek? Dan is bètadesign of het Technasium iets voor jou!
Op Kaj Munk werk je in het kader van de vakken Onderzoek & Ontwerpen (O&O) en Technologie & Toepassing (T&T) aan mooie en uitdagende projecten. Bij deze vakken ga je aan de slag met allerlei actuele vraagstukken en opdrachten voor

bedrijven en instellingen. Je kruipt daarbij in de rol van architect, bioloog, natuurkundige, econoom, dierverzorger, constructeur, planoloog enz. en gaat daarvoor ook veel op pad. In de ontwerpstudio denk je na over oplossingen, maak je

met je team een plan en werk je dit vervolgens uit in maquettes, 3D-modellen, verslagen, films en/of animaties. Je presenteert je plan en je maquette of model uiteindelijk bij de opdrachtgever. Op de havo en het vwo krijg je wekelijks ook nog een uur skills lab, waarin je extra vaardigheden leert die je kunt gebruiken voor de onderzoeksopdrachten. Op de havo en het vwo sluit je het vak O&O in het examenjaar af met een meesterproef: daarmee krijg je naast je gewone diploma een officieel erkend Technasium-certificaat!

 

Wetenschapsoriëntatie
Omdat Kaj Munk een WON-school is (Wetenschapsoriëntatie Nederland), ga je als vwo-leerling al snel academische vaardigheden ontwikkelen. Je leert onderzoekend leren en leren onderzoeken.

Voor de toelating is het advies van de basisschool leidend. Wij nemen leerlingen aan waarvan de leerkracht van groep 8 minimaal het advies vmbo-tl heeft gegeven.

 

Klik hier om je in te schrijven voor de brugklas.