Kaj Munk wint debat

Afgelopen donderdag 21 november was het weer tijd voor het twaalfde jaarlijkse Scholieren Debattoernooi, georganiseerd door de gemeente Haarlemmermeer. Veertien teams van heel Hoofddorp deden mee, waaronder twee Kaj Munk teams. Het toernooi bestond uit 5 rondes debatteren en vervolgens een finale.

Voor het eerst sinds het begin van dit toernooi heeft het Kaj Munk College gewonnen! In het finaledebat over de stelling “De Randstad moet zich onafhankelijk maken van de rest van Nederland” versloegen Melissa Admiraal (die ook nog eens de prijs van beste individuele debater won), Kai Stouthart en Michael Schuchter het team van het Haarlemmermeer Lyceum met 6-5. Het winnende punt is gewonnen door een paar mooie interrupties van Michael. En zo heeft dit team een mooie beker mee naar huis genomen!

Ook het andere team van het Kaj Munk, bestaande uit Merlijne Reeuwwijk, Alex Emde, Hana Cosip en Maxim Baddhi, hebben in de 5 rondes veel gewonnen. Als er geen regel was dat de finale uit 2 verschillende scholen had bestaan, was het zeker een Kaj Munk-Only finale geweest!

Al met al was het een mooi debattoernooi. Volgend jaar is er weer een kans om de beker in de handen van het Kaj Munk te houden!

Zie de link voor het bericht in het Haarlems Dagblad.

Kaj Munk wint scholierendebat 2019 Haarlemmermeer