Kaj Munk leerlingen in finale Artcadia

Artcadia, Imagine your future is een techniek- en kunstwedstrijd voor leerlingen uit klas 2, waar jaarlijks zo’n 130 scholen uit Nederland en België aan deelnemen.

Aan de leerlingen wordt gevraagd een oplossing te bedenken voor toekomstige problemen. Ook dit jaar is er een team van het Kaj Munk, bestaande uit Irem, Lynn, Meike, Sophie en Maureen uit klas 2T2, dat met hun idee de finale heeft weten te bereiken.

Zij willen onze wegwerpmaatschappij een halt toeroepen en hebben een meubel ontworpen dat je hele leven meegaat. Dit omdat je het steeds weer eenvoudig kunt aanpassen aan nieuwe wensen. Van wieg naar ledikant, van ledikant naar bed, van bed naar bank, van bank naar tafel enzovoorts. We gooien met zijn allen veel te veel weg en dat terwijl grondstoffen steeds schaarser worden. Dat kan zo niet langer doorgaan.

Klik hier om de inzending te bekijken (om het filmpje te kunnen zien, moet je toestemming geven voor boodschappen van derden).

Samen met elf andere scholen zullen zij op 19 april in het Evoluon in Eindhoven strijden om de hoofdprijs, een geheel verzorgde reis naar Londen.

Op de foto: Lynn, Sophie, Maureen en Meike. Irem was helaas ziek toen de foto werd gemaakt.