Iris in winnend team Makathon

Eind mei was er weer een heuse Makathon. Weliswaar geheel online, maar dat mocht de pret niet drukken. Zeker niet voor Iris Schrama, want zij maakte deel uit van het winnende team. Behalve Iris namen nog vijf andere leerlingen van het Kaj Munk deel aan deze Makathon.

Tijdens een Makathon probeer je samen met je teamleden een zo goed mogelijke oplossing te bedenken voor echte problemen. Het is enigszins vergelijkbaar met de O&O-opdrachten die onze technasiumleerlingen krijgen, alleen wordt er tijdens een Makathon al na drie dagen een oplossing verwacht en niet na de gebruikelijke 8-10 weken. En je teamgenoten zijn geen andere leerlingen, maar studenten en werknemers van diverse bedrijven. Voor het echie dus en niet zelden is een winnend idee ontstaan in de hoofden van leerlingen van het Kaj Munk.

Het thema van deze Makathon Zorg en Welzijn was ‘Vitaliteit’. Levenskracht is niet altijd en voor iedereen vanzelfsprekend en vaak zijn er allerlei belemmeringen. De casussen liepen erg uiteen. Sommige teams moesten zich buigen over hoe je jonge kinderen op een verantwoorde manier risico’s kunt laten nemen tijdens het buitenspelen. Anderen werden uitgedaagd middelen te bedenken om te voorkomen dat jongeren meteen financieel ontsporen, wanneer ze op eigen benen staan. Het team van Iris had een technische oplossing bedacht voor meer autonomie voor mensen met een verstandelijke beperking tijdens het fietsen op een duo-fiets.

Ook eind september is er een Makathon en dan weer op locatie, bij C-Bèta aan de Rijnlanderweg in Hoofddorp. Ook dan zullen er weer leerlingen van het Kaj Munk van de partij zijn en het thema dan is ‘Circulair en geluidsadaptief bouwen’.