Informatie decaan


Decanaat mavo

Op het Kaj Munk College vinden wij het natuurlijk ook heel belangrijk dat je er achter komt wat jou drijft, waar je goed in bent, waar jouw interesses liggen en dat je alvast nadenkt over je toekomst. De vragen: “Wie ben ik?”, “Wat kan ik?”, “Wat past bij mij?” en “Wat wil ik?” staan centraal in dit proces. Als je jezelf kent, ben je beter in staat te bepalen wat je met je leven wil en kan je ook beter een profiel en studie kiezen die bij jou past. Jezelf beter leren kennen en het verkennen en ervaren van je mogelijkheden doe je tijdens de activiteiten en lessen van LOB (Loopbaan Oriëntatie en begeleiding).
Deze doorlopende leerlijn van loopbaanoriëntatie wordt begeleid door de mentoren en de decaan mavo, mevrouw Van der Werk. Zij helpen jou (en je ouders) na te denken over het kiezen van een profiel- en studiekeuze. Alle zaken rondom de profielkeuze en vakkenpakketten gaan via de decaan. De decaan is te vinden in het Capitool in kamer 042. Je kan altijd binnenlopen met vragen over het vakkenpakket en het studiekeuzeproces. Op Magister staat bij de informatie voor leerlingen een mapje decanaat mavo met nuttige links over opleidingen, studiekeuzetesten, informatie over studiefinanciering e.d.
Vanaf klas 2 tot aan het examen werk je met behulp van de online methode Qompas aan je loopbaandossier. Daarnaast staat er in elke leerlaag een aantal activiteiten op het programma. Zo ga je in klas 2 naar het profielkeuze-evenement Choice en nemen we deel aan de ”Meet, Greet and Experience”. Dit is een beroepskeuze-evenement, waarbij leerlingen kennis maken met opleidingen in het MBO en met beroepskrachten. Later gaan zij ook een dagdeel een ministage lopen bij een beroepskracht, waarmee zij kennis hebben gemaakt tijdens de Meet and Greet. In klas 3 breng je onder andere een bezoek aan de jaarlijkse MBO-markt en loop je een week een beroepsoriënterende stage. In klas 4 sluit je af met een profielwerkstuk over je persoonlijke ontwikkeling. Ook krijg je de mogelijkheid alvast een kijkje te nemen op het vervolgonderwijs door mee te doen aan het proefstuderen. Eind klas 2 maak je de eerste keuze voor een voorlopig profiel, eind van klas 3 maak je de definitieve profielkeuze en in klas 4 maak je de keuze voor een vervolgopleiding in het MBO-onderwijs. Mocht je ambitie hebben om na het behalen van je Mavo-examen door te stromen naar 4 Havo willen wij dat je jezelf alsnog aanmeldt voor een MBO-opleiding en daarnaast deelneemt aan het Havo-oriëntatietraject. Tijdens dit traject krijg je een beter beeld van de Havo en wat je kunt verwachten. Door het volgen van een aantal bijeenkomsten, een voorlichting van de Havo-decanen, een dagje meelopen met een Havoleerling en het werken uit met het werkboek, waarin je gaat kijken hoe het staat met jouw leerkwaliteiten krijg je een beter beeld van hoe het er op de Havo aan toe gaat en of dit schooltype wel bij jou past. De Havo is geen moeilijke Mavo maar echt een ander schooltype.

 

  • 15 november Opgeven voor Havo-oriëntatietraject bij decaan voor 15.00
  • 16 november Eerste bijeenkomst Havo-oriëntatietraject 7e uur Piramide

 

Profielkeuze

 

Decanaat bovenbouw havo-vwo

De decanen in de bovenbouw havo/vwo zijn de heer Kok en mevrouw De Vos. Zij helpen leerlingen na te denken over het kiezen van een profiel- en studiekeuze.
In november organiseren de decanen Studie Keuze Informatie Avonden (SKIA) en in februari organiseren zij een speeddate-avond met beroepers voor de leerlingen in de voor-examenklassen.
Alle zaken rondom de vakkenpakketten (wijziging pakket en/of vakken) gaan via de decanen.
De decanen zijn te vinden in het Paviljoen in kamer 269. Leerlingen kunnen altijd binnenlopen met vragen over het vakkenpakket en het studiekeuzeproces.
Op Magister staat bij de informatie voor leerlingen een mapje decanaat havo-vwo met nuttige links over opleidingen, studiekeuzetesten, informatie over studiefinanciering e.d.

Decanaat overstap 5H naar 5V

Voor 5 havo naar 5 vwo is er sinds augustus 2020 een drempelloze doorstroom. Je mag van 5 havo naar 5 vwo zonder voorwaarden. Onze ervaring is wel dat een actieve studiehouding en hoge examenresultaten op de havo een goede voorspellende waarde hebben voor een succesvol vervolg op het vwo. Ben je geïnteresseerd, meld je in ieder geval voor 1 mei 2023 aan, zodat wij een plek kunnen garanderen. Aanmeldingen na 1 mei komen op de wachtlijst.

 

Studiekeuzespecial

Studiekeuzespecial (2022-2023)