Informatie decaan


Decanaat mavo

Op het Kaj Munk College vinden wij het natuurlijk ook heel belangrijk dat je er achter komt wat jou drijft, waar je goed in bent, waar jouw interesses liggen en dat je alvast nadenkt over je toekomst. De vragen Wie ben ik, Wat kan ik, Wat past bij mij en Wat wil ik staan centraal in dit proces. Als je jezelf kent, ben je beter in staat te bepalen wat je met je leven wil en kan je ook beter een profiel en studie kiezen die bij jou past. Jezelf beter leren kennen en het verkennen en ervaren van je mogelijkheden doe je tijdens de activiteiten en lessen van LOB (Loopbaan Oriëntatie en begeleiding).
Deze doorlopende leerlijn van loopbaanoriëntatie wordt begeleidt door de mentoren en de decaan Mavo Mevr. Van der Werk. Zij helpen jou (en je ouders) na te denken over het kiezen van een profiel- en studiekeuze. Alle zaken rondom de profielkeuze en vakkenpakketten gaan via de decaan. De decaan is te vinden in het Capitool in kamer 044. Je kan altijd binnenlopen met vragen over het vakkenpakket en het studiekeuzeproces. Op Magister staat bij de informatie voor leerlingen een mapje decanaat mavo met nuttige links over opleidingen, studiekeuzetesten, informatie over studiefinanciering e.d.

Vanaf klas 2 tot aan het examen werk je met behulp van de online methode Qompas aan je loopbaandossier. Daarnaast staan er in elke leerlaag een aantal activiteiten op het programma. Zo ga je in klas 2 naar het profielkeuze-evenement Choice. In klas 3 breng je onder andere een bezoek aan de jaarlijkse MBO-markt en loop je een week een beroeps oriënterende stage. In klas 4 sluit je af met een profiel werkstuk over je persoonlijke ontwikkeling. Ook krijg je de mogelijkheid alvast een kijkje te nemen op het vervolgonderwijs door mee te doen aan het proefstuderen. Eind klas 2 maak je de eerste keuze voor een voorlopig profiel, eind van klas 3 maak je de definitieve profielkeuze en in klas 4 maak je de keuze voor een vervolgopleiding.

 

Decanaat bovenbouw havo-vwo

De decanen in de bovenbouw havo/vwo zijn Rik Marinus en Sasja de Vos. Zij helpen leerlingen na te denken over het kiezen van een profiel- en studiekeuze.
In november organiseren de decanen Studie Keuze Informatie Avonden (SKIA) en in februari organiseren zij een speeddate-avond met beroepers voor de leerlingen in de voor-examenklassen.
Alle zaken rondom de vakkenpakketten (wijziging pakket, vakken) gaan via de decanen.
De decanen zijn te vinden in het Paviljoen in kamer 269. Leerlingen kunnen altijd binnenlopen met vragen over het vakkenpakket en het studiekeuzeproces.
Op Magister staat bij de informatie voor leerlingen een mapje decanaat havo-vwo met nuttige links over opleidingen, studiekeuzetesten, informatie over studiefinanciering e.d.

 

Decanaat overstap 5H naar 5V

Voor toelating van 5 havo naar 5 vwo dien je het centraal examen (bij voorkeur met 6 CE-vakken naast het gemeenschappelijk deel) met gemiddeld 6.8 te hebben afgelegd. Voor de kernvakken Nederlands, Engels wiskunde dien je minimaal een 6.8 te hebben behaald. Je hebt je havo-diploma onvertraagd in vijf jaar gehaald.

 

Profiel keuze 2019/2020

 

Profiel keuze 2020/2021