Hologramvoorlichtingszuil MBO College Airport op Kaj Munk College

Hologram-studenten MBO College Airport helpen Kaj Munk-leerlingen bij kiezen vervolgopleiding

Kaj Munk-leerlingen Julia en Naomi mochten vandaag om 09.00 uur als eerste kennismaken met de Hologramstudenten van het  MBO Airport College. Ze vinden het een  ‘leuke en bijzondere manier van voorlichten’!

Vandaag maandag 22 maart is de HoloBox-Roadshow van MBO College Airport officieel van start gegaan. Deze ludieke actie is ontstaan uit de vraag naar coronabestendige voorlichting aan vo-leerlingen. Een primeur voor leerlingen van het Kaj Munk College in Hoofddorp: de innovatieve HoloBox is door hen als eerste te bekijken!

De HoloBox is een manshoge box met een raam waarachter levensechte, opgenomen hologrammen te zien zijn.

Acht studenten die de opleidingen vertegenwoordigen, hebben elk hun eigen hologram opgenomen. Dit hologram vertelt de leerlingen van alles over de opleiding die de student volgt bij MBO College Airport. Leerlingen kunnen zelf kiezen welke hologram zij willen zien. Ook kunnen zij hun e-mail achterlaten als zij meer informatie willen ontvangen.

Het ontstaan van de HoloBox-Roadshow

Leerlingen bezoeken in hun (voor) examenjaar meestal verschillende Open Dagen voordat ze een definitieve keuze maken voor een vervolgopleiding. Dit schooljaar zijn reguliere Open Dagen door corona niet mogelijk. Hiervoor in de plaats organiseren scholen Digitale Open Dagen, maar veel leerlingen vinden het lastiger om online een goed beeld te krijgen welke opleiding bij hen past.

Ivo van Oosterhout, Directeur Innovatie & Bedrijfsvoering van MBO College Airport zegt: “In de zoektocht naar alternatieve manieren van voorlichting die aansluit op de behoefte van leerlingen om ervaringen te horen vanuit studenten, stuitten we op de HoloBox, een product van HereWeHolo. Onder het mom ‘Als leerlingen niet naar ons toe mogen komen, dan brengen wij onze studenten naar hen’ was de keuze voor de HoloBox snel gemaakt”.

De primeur heeft het Kaj Munk College in Hoofddorp. Rector Ten Napel is enthousiast: “Wat een geweldig mooi initiatief van MBO College Airport, de ‘Hologramvoorlichtingszuil’! Zo kunnen onze leerlingen coronaproof én op een aansprekende manier toch goed voorgelicht worden over hun vervolgopleiding. Ik vind het bovendien een eer dat deze hologram-studenten van MBO College Airport zich als eerste aan de leerlingen van het Kaj Munk College voorstellen voordat ze op tournee door de Haarlemmermeer en verder gaan.”

De HoloBox blijft tot 24 maart 12.00 uur op het Kaj Munk College, daarna gaat deze naar een volgende VO-school in de Haarlemmermeer.