Kaj Munk in finale Artcadia 2021

Kaj Munk opnieuw in finale Artcadia

Het Kaj Munk College staat voor de vierde maal op rij in de finale van ArtcadiaLeerlingen van klas 2 van maar liefst 130 scholen uit Nederland en België nemen jaarlijks deel aan deze wedstrijd. Hierbij worden zij uitgedaagd oplossingen te bedenken voor toekomstige problemen, die zich in een denkbeeldige stadArtcadia genaamd, in het jaar 2080 zouden kunnen voordoen.

Er zijn vier thema’s: Water, Mobiliteit, Gebouwen en Milieu en Ruimte. Het team van Kaj Munk, bestaande uit Niki, Patrick, Tygo, Vince en Jariheeft onderzocht of je een huis kunt bouwen van alleen afval? Deze ‘woning’ hebben zij ook daadwerkelijk (zie film) gebouwd midden op het schoolplein.  
Met hun oplossing denken zij een antwoord te hebben gevonden op de toenemende vraag naar grondstoffen en de steeds maar groter wordende afvalberg. Twee vliegen in één klap dus! Of de jury, o.a. bestaande uit CEO’s van Nederlandse topondernemingen, dat ook zo zal zien, zal blijken op woensdag 21 april van 14.30 tot 16.00 uur. De finale is dan voor iedereen te volgen via de livestream op de website van Artcadia.

Klik hier om natuurlijk te stemmen op de oplossing van het Kaj Munk, want het team van Patrick en Niki wil ook graag de publiekslieveling worden. 

Om de oplossingen van alle scholen te zien in een film klik je hier