Dresden buitenlandreis ’22-’23

Om 05:45 werden wij op school verwacht om te verzamelen. Vervolgens om 06:00 vertrok de bus vanaf school. De eerste stop was om 07:00 waar iedereen bij de macdonalds wat ging halen. Vervolgens maakte we nog een paar stoppen om naar het toilet te gaan. We kwamen op locatie aan om 16:00 en toen hebben we de stad een beetje ontdekt en hebben we leuke stepjes gezien waar sommige nog een rondje mee gemaakt hebben. Toen gingen we om 18:30 met de tram naar het restaurant. Daarna gingen we terug naar het hotel en hebben we nog wat vrije tijd gekregen om verder te ontdekken en bij andere kamers te kijken. We hebben toen bij een dönerzaak nog wat gegeten.

Als eerste zijn wij naar de Stasi gevangenis geweest, daar hebben wij een rondleiding van Annje gehad. Wij vonden dit wat minder interessant. Daarna zijn wij met de bus naar het centrum van Dresden gegaan en hebben hier wat vrije tijd gehad en konden we lekker eten. Hierna zijn wij naar de fietsverhuur geweest waarna wij een fietstocht hebben gedaan met gids, deze gids heeft ons verschillende bekende plekken uit Dresden laten zien.

Daarna zijn we naar de Volkswagen fabriek geweest. Hier hebben wij ook een rondleiding gehad, er werd verteld over het proces van het maken van de nieuwe elektrische Volkswagen. Vervolgens zijn wij met de bus naar de bowling hal gegaan en hebben hier gebowld. Wij zouden hier ook eten maar dit kon daar niet meer en daardoor zijn wij met de hele groep naar de McDonald’s geweest. Na het eten hadden we nog wat vrije tijd en moesten we om 22 uur weer binnen zijn. Dit was een geweldige dag.

Dagje Praag
Vandaag vertrokken we om 8 uur met de bus richting theresienstadt. Dit is een concentratie “stad”, waar mensen heen werden gebracht en overgeplaatst werden naar andere concentratiekampen. We zijn in 4 groepen verdeeld en zijn toen rond gaan lopen. We hebben slaapruimtes, isoleercellen, kantoren, een wasruimte en een plek waar mensen geëxecuteerd werden bezocht. We hebben ook door een gangenstelsel gelopen, wat ongeveer 6 minuten duurde. Na het rondlopen zijn we richting de bus gelopen en gingen we op weg naar Praag. In Praag hebben we eerst met z’n allen een hele oude kathedraal bezocht en zijn we daarna naar het centrum gelopen. Eenmaal bij het centrum aangekomen, kregen we 3 uur vrije tijd. In deze tijd kon je de stad ontdekken en souvenirs kopen. S’avonds zijn we gaan eten bij “U U Zlatého slona”. Hier kregen we een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje. Het voorgerecht was een soep en het toetje was een taartje. Om 8 uur waren we klaar met eten en zijn we met de bus terug gegaan naar ons hostel Mondpalast, hier kwamen we rond 10 uur aan.