Deelnemers Pre-Univeristy College

Een aantal leerlingen uit 4 en 5 vwo van het Kaj Munk College hebben de afgelopen periode deelgenomen aan masterclasses georganiseerd door Pre-University College van de VU. Leerlingen hebben zich hierbij verdiept in een onderwerp waar zij geïnteresseerd in zijn en hebben online colleges gevolgd, opdrachten gemaakt en een presentatie gegeven. Onwijs leuk om alvast te kunnen snuffelen aan universitair onderwijs en kennis te maken met leeftijdsgenoten met dezelfde interesses! Hieronder een paar ervaringen.

Hugo Cooke – ‘Chaos en dynamica’
Ik vond het zelf een erg leuke en leerzame masterclass, ik was altijd al geïnteresseerd in wiskunde en toen zag ik deze masterclass.
Wij moesten onze eigen Fractal (een figuur die zichzelf in zichzelf herhaalt) ontwerpen en hier een presentatie over gegeven doormiddel van een poster. Je leert meer over wiskundige figuren in mijn geval wat je op school niet zou leren, ikzelf vond dat erg leuk. Ook leer je goed samen te werken, want je wordt in een groep van 2 a 3 mensen gezet en dan moet je samen een figuur ontwerpen en dan op een postermarkt presenteren. Het was goed georganiseerd al moest het dit jaar online.

Ik zou de Pre-University zeker aanraden, omdat het erg leerzaam is en tegelijkertijd ook leuk. Je leert hoe het straks op de universiteit gaat zijn om hoorcolleges te krijgen. Ook staat het nog eens goed op je CV als universiteiten straks naar jou gaan kijken dus ik zou niet weten waarom je het niet kan doen. Het neemt ook niet heel veel vrije tijd in beslag, dus dat is ook een pluspuntje. Al met al vond ik het erg leuk om te mogen meemaken.

Naomi van Hoof – ‘Holocaust in beeld’
Ik vond het een hele bijzondere ervaring en ben blij dat ik mee heb gedaan. Ik heb veel geleerd, want het onderwerp wat ik heb gekozen (holocaust in beeld) is heel breed behandeld en vanuit veel verschillende aspecten.
Zelf heb ik veel nieuwe mensen leren kennen aangezien er niemand uit de klas bij mij op school zat. Dit was eerst wel even spannend, maar omdat je daar zit met mensen die geïnteresseerd zijn in hetzelfde als jij klikt het al snel. Je oefent ook met verslagen schrijven en presentaties geven. Het was wel lastig om school en Pre-University goed in balans te houden, maar het is uiteindelijk toch gelukt.

Ik raad dit zeker aan om een keer te doen! Het is een goed voorproefje op de universiteit.

Mees Vrijbloed – ‘De digitale consument’
Ik neem deel aan de masterclass de digitale consument. Dit is een masterclass waarbij je kijkt naar de juridische aspecten van digitaal consumeren. Ik heb gekozen voor deze masterclass omdat ik geïnteresseerd ben in de studie rechtsgeleerdheid en ik graag kennis wil maken met universitair onderwijs. Ik weet nu hoe hoorcolleges en werkcolleges werken en ik vind de masterclass erg interessant en leerzaam. Ik heb geleerd wat voor rechten de consument heeft als hij overeenkomsten op afstand maakt en over het werken met een richtlijn van het Europees Parlement.

Ik zou toekomstige leerlingen zeker aanraden om ook deel te nemen aan de Pre-University. Je maakt kennis met het onderwijs op de universiteit en je kunt ook kijken wat voor richting/studie je interessant vindt.