Corona update

Update coronanieuws 29-10-2020

Beste leerlingen, beste ouders,

We zijn nog steeds heel blij dat we fysiek les mogen en kunnen geven. Gelukkig hebben we tot nu toe in verhouding weinig positief geteste leerlingen en collega’s. Om dit zo te houden vragen wij iedereen dringend zich te houden aan het protocol. Ook sluiten wij ons aan bij het dringende advies vanuit de VO-raad en het ministerie van OCW om mondkapjes te dragen in de pauzes en tijdens het wisselen van de lessen in de gangen, aula’s en trappenhuizen, waar het lastiger is om 1,5 meter afstand te bewaren tussen onze leerlingen en medewerkers. Tijdens praktijklessen en practica kan het mondkapje in verband met de veiligheid verplicht worden gesteld.

Daarnaast hebben we een beslisboom gemaakt, wanneer je als leerling wel/niet naar school mag ten gevolge van de coronamaatregelen. Lees dit goed door! Wanneer, hoe en waar je je kunt laten testen op Covid-19 lees je in deze nieuwsbrief.

Wanneer de leerling ziek of afwezig gemeld moet worden door de coronamaatregelen, kunt u klikken op de knop “Ziekmelding leerling” bovenaan deze website. Denk daarbij aan de ziekmeldingsprocedure. Leerlingen die in quarantaine zijn maar niet ziek, kunnen de lessen volgen via streamen. Hoe dat precies werkt, lees je in de informatie les op afstand.

Als school blijven wij de officiële berichtgeving nauwlettend volgen. Onze bronnen zijn de website van de RIVM. (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.