Corona update

Update coronanieuws 19-11-2020

Beste leerlingen, beste ouders,

We zijn nog steeds heel blij dat we fysiek les mogen en kunnen geven. Om dit zo te houden vragen wij iedereen dringend zich te houden aan het protocol. Vanaf vrijdag 20 november is het dragen van mondkapjes verplicht. Hiermee anticiperen wij op de wettelijke verplichting tot het dragen van mondkapjes m.i.v. 1 december, zoals aangekondigd tijdens de persconferentie van 17 november 2020.  Mondkapjes dienen gedragen te worden bij aankomst in en vertrek uit het schoolgebouw, in de pauzes en tijdens het wisselen van de lessen in de gangen, aula’s en trappenhuizen. Tijdens praktijklessen en practica kan het mondkapje in verband met de veiligheid verplicht worden gesteld. Het dragen van mondkapjes is nadrukkelijk een aanvulling op de basisregels en geen vervanging daarvan. Het blijft dus van belang om afstand te houden, handen te ontsmetten bij binnenkomst op school, in de ellenboog te hoesten en thuis te blijven bij klachten.

Daarnaast hebben we een beslisboom gemaakt, wanneer je als leerling wel/niet naar school mag ten gevolge van de coronamaatregelen. Lees dit goed door! Wanneer, hoe en waar je je kunt laten testen op Covid-19 in de Haarlemmermeer, lees je hier.

Wanneer de leerling ziek of afwezig gemeld moet worden door de coronamaatregelen, kunt u klikken op de knop “Ziekmelding leerling” bovenaan deze website. Denk daarbij aan de ziekmeldingsprocedure. Leerlingen die in quarantaine zijn maar niet ziek, kunnen de lessen volgen via streamen. Hoe dat precies werkt, lees je in de informatie les op afstand.

Als school blijven wij de officiële berichtgeving nauwlettend volgen. Onze bronnen zijn de website van de RIVM (RijksInstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.