Brugklaskamp & werkweek 3T

Ook dit jaar zijn de eerstejaars leerlingen van het Kaj Munk College op verschillende introductiekampen geweest. Korte nachten, veel activiteiten en grote glimlachen kenmerkten alle kampen verspreid over heel Nederland. Ommen, Den Haag, Texel en Zevenaar werden aangedaan en bleken toplocaties voor het smeden van nieuwe vriendschappen en het opdoen van kennis. Wind, regen en zonneschijn zorgden voor een afwisselende omlijsting die past bij het leren kennen van de klasgenoten en mentoren. De verschillende teamleiders bezochten de locaties met een aantal leerlingmentoren en zagen fanatieke, gedreven leerlingen. De afwisselende avondprogramma’s werden verzorgd door de leerlingen zelf, met mooie herinneringen en vriendschappen tot gevolg. We hopen ook volgend jaar zo’n mooi brugklaskamp te mogen organiseren!

 Brugklaskamp 1MH

De 1MH-klassen togen voor hun kamp naar Ommen, waar de leerlingen elkaar op sportieve wijze nog beter leerden kennen. Dat ze erg actief waren in de buitenlucht werd duidelijk toen ze ’s avonds verrassend snel in slaap vielen.

Brugklaskamp 1VS en 1HT

De brugklaskampen zitten er weer op en na een paar korte nachten en bijkomen in het weekend kunnen we terugkijken op geslaagde kampen. In de aanloop van het kamp werd vanuit aardrijkskunde, biologie en O&O tijd besteed aan de voorbereiding en op het kamp zelf kwamen deze drie vakken bij elkaar in verschillende activiteiten en waren er de gebruikelijke kennismakingsspellen. Het weer zat niet altijd mee maar dat mocht de pret niet drukken. In een winderige en regenachtige Mokbaai stonden de leerlingen met hun gympen tot over de enkels in het slib in hun aantekeningenboekjes te noteren welke organismen ze allemaal tegen kwamen en in Ecomare werd er van alles verteld over de biomassaliteit van het waddengebied. Kortom, een geslaagde paar dagen waaraan we mooie herinneringen overhouden.

Brugklaskamp 1B

In Zevenaar staat een oude steenfabriek. Enigszins verlaten staat een hoge schoorsteen midden tussen de weilanden. De klassen van Bètadesign hebben in een echt kamphuis hun brugklaskamp doorgebracht. In het westen van het land viel het weer enigszins tegen. Maar in Zevenaar scheen juist de zon. Na een heleboel sportieve activiteiten en een gezonde en voedzame maaltijd stond het kamp in teken van het verzamelen van stenen. Leerlingen konden met allerlei opdrachten die te maken hadden met de locatie en de school stenen verdienen. En natuurlijk mag genoemd dat alle leerlingen zelf een baksteen hebben gemaakt. Zelfs de mal (de vorm waarin je de baksteen maakt) hebben de leerlingen zelf tijdens het vak Technologie & Toepassing gezaagd en getimmerd. Na een lekkere barbecue hebben de leerlingen de verzamelde stenen weer gebruikt als inzet bij het avondspel. We kijken terug op een mooi brugklaskamp waar de leerlingen en docenten elkaar goed hebben leren kennen. 

Brugklaskamp 1VH1

De klas 1VH1 is op brugklaskamp geweest in Den Haag. In deze dagen hebben ze heel veel activiteiten in en om deze stad ondernomen, waaronder een bezoek aan het Vredespaleis, bezoeken van het museum Museon, activiteiten aan het strand van Scheveningen en een bezoek aan de pier. De avonden werden gevuld met veel karaoke en een Halloween themafeest. Het was een zeer geslaagd brugklaskamp waarbij de leerlingen in het weekend de gemiste nachtrust konden inhalen.

Veldwerkweek 3 Technasium

De drie 3T-klassen zijn ook dit jaar weer op veldwerkweek geweest in Hei en Boeicop en Serooskerke om zo hun onderzoekskills verder uit te breiden.  Nadat ze eerst de werking van grondboren, determinatietabellen, zuurstofmeters, microzeven, netten, microscopen…. en nog veel meer hadden getest werd het tijd voor een eigen onderzoek. Hun zelf bedachte onderzoeksvragen mochten ze daarna zelf ‘in het veld’ gaan onderzoeken. Aan het einde van de week presenteerden zij hun bevindingen aan de rest van de klas. Het niveau was hoog dit jaar, mede dankzij het Skillslab ‘onderzoeksvaardigheden’ die velen vorig schooljaar hebben gevolgd. Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning. Kanoën of vlotten bouwen, een bonte-avond, een pubquiz en ook diverse spelletjes stonden op het programma. Een zeer geslaagde week dus. Wij hebben genoten van deze groep leerlingen!

De begeleiders van de veldwerkweek