Bilbao buitenlandreis ’22-’23

Klik hier voor alle foto’s van deze reis (i.v.m. de privacy wetgeving zijn niet alle leerlingen met het gezicht in beeld gebracht).

Na een voorspoedig verlopen reis van 16 uur met heerlijke muziek kwamen we aan in Zarautz. We installeerden ons in het tentenkamp, de sfeer zat er al meteen lekker in! Na maar een paar uurtjes slaap, want echt lekker liggen in een bus lukt niet, was het omkleden en 439 traptreden naar beneden naar het strand wandelen. Met veel zon doken we de flinke golven in met een golfsurfboardje aan de enkels. Enkele talentjes stonden al snel op het board de golven af te rijden. ’s Middags was er tijd om het dorpje Zarautz in te gaan, te douchen en even bij te komen van de reis en de strijd met de golven. Vlak voor het avondeten nog een sportief onderdeel: skateboarden met een carveboard. Kanonnen, dat gaat hard! Wederom talentjes in de groep! Deze eerste avond hebben we heerlijke chili con carne gegeten, klaar gemaakt door de camping crew.

Volgende dag extra vroeg het water op. Met een verschrikkelijke stroming, 1,5 meter hoge golven en een flinke mui stroming was het extra hard werken om een golf te kunnen pakken. We zijn van binnen en buiten helemaal schoon gespoeld. Voor de middag stond Bilbao op het programma. Na een flits bezoek aan het Guggenheim maakten we een mooie wandeling en fietstocht langs de rio Nervion, het voetbalstadion Atletico Bilbao, en de casco viego/oude binnenstad. Dineren werd gedaan in een gezellige en voormalige mannenclub. Op het menu stond onder andere: bacalao al pil pil, spaghetti bolognese, vega pizza, ternera Milanese en een taartje met ijs. Om 22.00 uur waren we weer terug op de camping. Misschien interessant om te weten: 2 dagen zonder noemenswaardige regen😀🤙alleen ’s nachts werden we getrakteerd op een flinke bui.

Morgen eerst weer golfsurfen en daarna naar San Sebastian om onder andere te wandelen en pinchos te eten: een soort tapas op een stokbroodje en een stokje erdoor. Hasta luego!