Bètadesign (T&T)


Technologie & Toepassing

Voor de mavo-leerling die graag samenwerkt, creatief is, durft te presenteren, niet bang is voor een uitdaging en wil onderzoeken. Voor deze leerlingen is er Bètadesign. We werken met opdrachtgevers uit het bedrijfsleven die een echt probleem hebben en de hulp van onze leerlingen vragen om een oplossing te bedenken. Leerlingen gaan in groepjes van drie of vier, ongeveer acht weken lang, tijdens het vak Technologie & Toepassing (T&T) aan de slag met het probleem. Zo een probleem noemen we een ‘stinkende casus’.

 

Leerlingen kruipen in de huid van een bepaald beroep en nemen hierbij kennis van diverse nieuwe technologieën. In een maquette of (werkend) prototype maken de leerlingen hun oplossing zichtbaar. De leerlingen presenteren dit aan het bedrijf. Het bedrijf beoordeelt of de oplossing past bij het probleem. De docent let vooral op de manier waarop de groepjes hebben (samen) gewerkt.

 

Het vak T&T wordt op dit moment in de vorm van een pilot als examenvak aangeboden in de mavo. Het is de verwachting dat het ook in de toekomst als examenvak binnen de mavo aangeboden blijft worden. De Bètadesignbrugklas is een havo/mavo-brugklas. Daarna gaat Bètadesign door op mavo-niveau. Leerlingen die havo aankunnen, kunnen doorstromen naar Technasium.

 

Wat ga je doen bij Bètadesign?
  • Iedere acht weken werk je aan een project binnen het vak Technologie & Toepassing (T&T).
  • Je werkt in groepjes, samenwerken is heel belangrijk!
  • Je komt in aanraking met nieuwe technologieën.
  • Je gaat de theorie van verschillende vakken in de praktijk toepassen.

 

Wat moet je kunnen?

Je hebt minimaal mavo-advies nodig. We werken samen met een opdrachtgever van buiten de school. Tijdens de projecten krijg je de vrijheid om problemen op jouw manier op te lossen. Dit betekent dat je zelfstandig moet kunnen werken. Plannen en organiseren is ook belangrijk, maar je moet vooral nieuwsgierig zijn en het leuk vinden om iets nieuws te verzinnen!

 

Klik hier om je in te schrijven voor de brugklas.