Beste profielwerkstukken Kaj Munk

Leerlingen van het Kaj Munk College en het Atheneum College Hageveld hebben prijzen gewonnen voor het beste profielwerkstuk in de regio. Daarnaast ontving het Mendelcollege een eervolle vermelding voor hun inzending.

De prijswinnaars zijn vrijdag bekendgemaakt door de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW) in Haarlem. Zestien vwo- en havo-scholen uit de regio Haarlem en omgeving dienden dit jaar in totaal 22 profielwerkstukken in. De inzendingen hadden een verrassende diversiteit aan onderwerpen, onder meer klimaat, gezondheid, welzijn, economie, cultuur en samenleving.

De jury heeft het vwo-werkstuk ’De nanostructuur van de Morpho menelaus. Het natuurkundige mechanisme achter de blauwe kleur’ van Koen van Griensven (uit Aerdenhout) en Frederique Kerstens (Heemstede) van Atheneum College Hageveld en het havo-werkstuk ’De oorzaak van autisme in een nieuw licht: wat is het verband tussen de darmen en de hersenen bij autisme?’ van Tessa van den Haak (Aalsmeer) van het Kaj Munk College verkozen tot de winnaars.

Een eervolle vermelding was er voor de Haarlemse vwo-leerling Mees van der Meiden van het Mendelcollege, die met zijn Engelstalige profielwerkstuk ’How does the prolific cinematic of Iran coexist with its turbulent political climate?’ indruk maakte.