Lentefeest: HeartBreak Hotel

Lentefeest 2019-2020

Theaterbeesten, dansfanaten en zangtalenten uit alle leerjaren konden op 9 en 10 maart weer laten zien wat ze in huis hadden tijdens het jaarlijkse LENTEFEEST. De problematiek en dramatiek rond de verkoop van het HeartBreak Hotel maakte heel wat los bij het publiek, dat zichtbaar genoten heeft van deze topproductie.

Onze leerlingen hebben in de middaguren op school en thuis de laatste maanden echt hard gewerkt om er weer een mooie productie van te maken in schouwburg De Meerse, zoals te zien op de foto’s. Gastoptredens van docenten en de rector maakte het weer opnieuw tot een schoolbreed gedragen project waar we trots op zijn.

Op het podium gebeurde er veel voor het publiek en achter de schermen was het een heksenketel. Hier werden nagels gebeten, laatste danspasjes nogmaals doorgenomen, muziek instrumenten warm gespeeld en kleine persoonlijk crisis opgevangen door klasgenoten wanneer de spanning teveel werd. Deze drukke, positieve energie hing als een besmettelijke mist in de gangen en iedereen voelde dat het die dagen moest gebeuren. Hoe om te gaan met die druk? “GEEN PANIEK! GEEN PANIEK!”, zoals de schoonmaakdienst uit het stuk zou schreeuwen…

Het was fantastisch om te zien hoe onze leerlingen dit deden met elkaar en zo kleine foutjes onopgemerkt bleven voor het publiek. Ze vingen elkaar op en stonden dan meteen weer klaar voor de volgende dans, muziekstuk of scene. Op dinsdagavond na de laatste voorstelling waren ze dan ook echt op, maar moest er voor een deel die spanning nog wel uit. De wil om te presteren en het beste uit jezelf te halen. Menigeen stapte over zijn angsten heen tijdens het Lentefeest. Daarnaast was er de techniek, met licht en geluid, kilometers aan kabels, veel microfoons met verschillende afstellingen, timing en cues. Alles werd gedraaid en voorbereid door de leerlingen.

Die bedrijvigheid was erg aanstekelijk en daarom is het lentefeest elk jaar weer een plezier om aan te werken. En dan…… na dinsdagavond…. Dan gaan de lichten uit en ergens hoor je op de achtergrond: Elvis has left the building.”