Beeldende vorming


Beeldende vorming is een fantastisch vak om je creativiteit te uiten en verder te ontwikkelen, je horizon te verbreden en je te helpen jezelf op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen. Je wordt gestimuleerd oplossingsgericht en creatief te denken. Ook als je niet de ambitie hebt om ontwerper, architect of kunstenaar te worden is jezelf leren uiten op creatief vlak een absolute verrijking! Je hebt als creatief denker een streepje voor in een maatschappij waar het steeds belangrijker wordt snel te kunnen schakelen en probleemoplossend te denken.

 

Het vak bestaat uit een praktijk- (beeldende vorming) en theoriegedeelte (kunst algemeen). In de praktijk word je uitgedaagd je creatieve vaardigheden verder te ontwikkelen door middel van opdrachten die een link hebben met je eigen leefwereld en de maatschappij waarin je leeft. Vaak kies je hiervoor je eigen materiaal en maak je zelf de keuze 2D, 3D of met nieuwe media vorm te geven. Ook bieden we je de mogelijkheid gebruik te maken van technologie als 3D-printers. Bij het theoretische deel maak je kennis met de kunst- en cultuurgeschiedenis van de oudheid tot nu en verdiep je je in de disciplines beeldende kunst, architectuur, muziek, drama, dans en film.

 

Tijdens excursies bekijk je originele kunstwerken uit jouw examenthema’s. In je examenjaar sluit je het vak af met een schriftelijk examen.

Beeldende vorming kun je zowel op mavo, havo en vwo kiezen als examenvak. Het kan ook gekozen worden als extra vak.