Zoeken

Onze brugklassen

Er zijn bij ons op school verschillende soorten brugklassen:

  • havo/mavo
  • vwo/havo
  • vwo-science-technasium
  • havo technasium
  • mavo bètadesign

Voor de havo/mavo-stroom heb je minimaal een mavo-advies nodig. In deze brugklas krijg je extra uitleg en meer individuele begeleiding dan bij de vwo/havo-stroom. Wij hebben geleerd dat brugklassers in deze stroming daar meer behoefte aan hebben. In de vwo/havo-stroom zijn er extra mogelijkheden voor verdieping van de leerstof. Voor deze brugklassen moet je minimaal een havo-advies hebben. Met een vwo-advies kun je ook direct in een vwo-brugklas geplaatst worden.

Voor gemotiveerde leerlingen met een vwo-advies, belangstelling voor sciencevakken en behoefte aan extra uitdaging is er een science-technasiumklas. Voor gemotiveerde, nieuwsgierige en onderzoekende leerlingen met een havo-advies is er de mogelijkheid om te kiezen voor het technasium. In deze brugklas wordt lesgegeven op vwo-niveau en getoetst op havo-niveau. Leerlingen met een mavo-advies die ook gemotiveerd, nieuwsgierig en onderzoekend zijn, kunnen kiezen voor bètadesign. In de bètadesignbrugklas wordt lesgegeven op havo-niveau en getoetst op mavo-niveau. Wil je weten hoe het na de brugklas verder gaat met bètadesign, technasium of science? Je vindt er meer informatie over op de pagina profileringen.

Meer informatie

woensdag 9 en donderdag 10 januari 2019: informatieavonden voor ouders van groep 8 leerlingen, meer informatie volgt nog. 
Naast algemene informatie over het Kaj Munk College worden de volgende specifieke presentaties gegeven: mavo, havo/vwo, technasium/bètadesign, vwo-science-technasium.

vrijdag 18 en zaterdag 19 januari 2019: Open Huis op vrijdag 19.00 – 21.30 uur en zaterdag 11.00 – 13.30 uur
vrijdag 21 juni 2019: kennismakingsmiddag nieuwe brugklassers.
woensdag 26 juni 2019: kennismakingsavond ouders van de nieuwe brugklassers.

Voor meer informatie, bel (023) 561 61 98 of mail naar r.vanderkaaij@kajmunk.nl of r.claassen@kajmunk.nl of vraag een informatiemap aan via infomap@kajmunk.nlJe kunt de brochure ook al hier bekijken (cover + boekje).