Science

2S naar Delft

Bericht geplaatst op: 3-3-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Science

2S2 en 2S3 zijn deze week op excursie geweest naar de Technische Universiteit Delft voor het Science-project Wiskunde. De ochtend stond in het teken van cryptografie, maar ook om kennis te maken met een (technische) universiteit. Geleid door een aantal studenten gingen de leerlingen enthousiast aan de slag met het opstellen en kraken van codes. Hoe kraak je een code? Welke letter komt het vaakst voor in de code en kan je dit wellicht koppelen aan een letter die in onze taal het vaakst voorkomt?

Het tweede deel van de workshop stond een ogenschijnlijk eenvoudige opgave op het programma: Bouw een toren van vier gekleurde blokken waarbij de zijdes van de toren allemaal verschillende kleuren hebben. Dit bleek echter toch niet zo eenvoudig. Middels de grafentheorie zijn we opzoek gegaan naar een methode waarbij we in mum van tijd een toren konden bouwen die aan deze voorwaarde voldeed.

De dag werd afgesloten met een rondleiding over de universiteitscampus. Het weer zat niet erg mee, maar dat weerhield niemand er van om goede vragen te stellen: Hoe lang duurt een college? Kan je wel vragen stellen tijdens een hoorcollege? Wat gebeurt er als je een tentamen niet haalt? Is aanwezigheid verplicht?

Al met al een zeer geslaagde excursie!

Klik hier voor een foto-impressie.