Science

Science project afsluiting 1S2

Bericht geplaatst op: 27-1-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Science

Na 9 weken hard werken tijdens het science project website bouwen was het tijd voor de afsluiting van dit project.

De ouders kwamen om 18.45 uur de school binnen en onder het genot van een kopje thee/koffie was de spanning al een beetje te voelen. De ouders waren zichtbaar nieuwsgierig naar het eindproduct van hun zoon/dochter.
Om 19.00 uur was het dan zover en begonnen de presentaties in de onderbouw aula. Onder de perfecte leiding van Julia en Kaan werden om de beurt de groepjes naar voren gehaald die hun onderwerp gingen presenteren. Best spannend als je voor het eerst met een microfoon in de hand voor een groot beamer scherm staat en daar je verhaal moet doen, terwijl er 60 ouders voor je neus zitten.
De presentaties verliepen foutloos en daar waren niet alleen de leerlingen erg blij mee, maar ik als science docent natuurlijk ook.

Na de presentaties ging de avond verder in de computerlokalen, waar de ouders aan het werk werden gezet. Het doel was om onder de geweldige leiding van hun eigen zoon/dochter een mini website te bouwen.

Daarna kwam het moment waarop de leerlingen hadden zitten wachten. Het showen van hun eigen website die ze in 9 weken hebben gebouwd. Vol trots gingen de websites open en kregen de ouders de opdracht om bij alle websites kritisch te gaan kijken.
Na 30 minuten was het tijd om te stemmen op de website die ze uiteindelijk het mooist, best, etc. vonden. Dit was geen makkelijke opgave.

Uiteindelijk werd de avond afgesloten met een prijsuitreiking, waarbij de uitslag als volgt was:
1e plek: Kaan
2e plek: Marijn
3e plek: Merlyn

1S2 jullie hebben er een geweldige avond van gemaakt.

Klik hier voor meer foto's van deze avond.

Meneer Bakker