Science

Excursie Science

Bericht geplaatst op: 18-1-2017

Nieuws, Schooljaar '16/'17, Science

Blok 2… het was zover! Nu moesten we een keus maken: welk science-project zouden we kiezen? We konden kiezen uit klimaat en programmeren. Wij hebben programmeren gekozen, en daar zijn we erg blij mee. We hebben namelijk een erg leuke excursie gedaan…

We gingen naar Keoken interactive, een game bedrijf (dit bedrijf is opgezet door een oud Kajmunk leerling). Toen we aankwamen stonden de stoelen al helemaal klaar. De mensen die er werkten waren allemaal heel aardig en maakten met sommige van ons een praatje.
Eerst kregen we een presentatie over het bedrijf van de man die vroeger ook op Kajmunk had gezeten. Hij vertelde het heel leuk en enthousiast, waardoor het erg boeiend was om naar te luisteren. Hij vertelde ook over de groei van het bedrijf: ze begonnen letterlijk aan een keukentafel met een paar personen, maar nu zitten ze in een mooi gebouw met een heel team!

Na de presentatie werd de groep in 2 kleinere groepen gesplitst. De ene groep ging eerst naar een apart kamertje waar hun game Deliver us the moon werd laten zien. Ook vertelde iemand er nog over. Hij vertelde ook hoe het was gelukt om iemand te vinden die geld wilde geven om de game te kunne maken. We mochten ook de demo van de game spelen. Ik vond het echt een super mooie game!

De andere groep ging ondertussen in groepjes van ongeveer 5 personen een gameconcept bedenken samen met 2 mensen die bij Keoken interactive werken. Dat was heel gezellig. Je moest ook bedenken wat voor mensen je nodig zou hebben om die game te maken. Zo kom je er achter dat er toch wel echt veel bij komt kijken om een game te maken.

Nu iedereen een game had bedacht, gingen we ons gameconcept presenteren. Het was echt leuk om te horen wat iedereen had bedacht. Er was ook een jury (3 mensen die werken bij Keoken interactive). Zij stelden ook vragen na elke presentatie en beoordeelden het concept. Uiteindelijk werd er een winnaar gekozen. De winnaars kregen allemaal een batch, waar ze natuurlijk erg blij mee waren.

Het was echt een leuke excursie. Het was interessant om eens te zien hoe het nu werkt in een gamebedrijf. En ik denk dan ook dat de volgende 3e klas die programmeren gaat kiezen het leuk zouden vinden als ze erheen zouden gaan.

Klik hier voor meer foto's van deze excursie.

Door: Anne-Lotte Landheer
Klas: 3S2