Zoeken

Lichamelijke Opvoeding

Het Kaj Munk College biedt het vak lichamelijke opvoeding aan in alle lagen van de school. Dit is omdat we bewegen en de kennis daarover belangrijk vinden. Voldoende bewegen maakt dat je jezelf goed voelt en dat je er goed en gezond uitziet. In de regel hebben alle leerlingen daarom minstens twee lesuren lichamelijke opvoeding. We beschikken over twee eigen gymzalen. Daarnaast maken we gebruik van gymzalen elders en in het voor- en najaar van het sportterrein 'De Reigers' en de naastliggende atletiekbaan. Regelmatig zijn er sportdagen en extra activiteiten zoals squash en dans.


Bij het vak LO is er naast de geldende schoolregels ook een aantal zaken waarmee rekening dient te worden gehouden. 
Buiten/binnen-lessen
Je hebt als leerling zowel buiten als binnen LO-les. Gedurende het eerste en het vierde blok vinden de LO-lessen buiten plaats bij MHC De Reigers (Arnolduspark 5 Hoofddorp) en de naastliggende atletiekbaan. Je bent zelf verantwoordelijk voor het vervoer hier naartoe met de fiets. ‘Geen vervoer’ is geen geldige reden voor absentie!
In het tweede en derde blok geven we binnen les. Het Kaj Munk College heeft vier zalen ter beschikking en op het rooster wordt aangegeven in welke zaal je moet zijn. Deze roosters vind je op het Magiste. Vinden hier wijzigingen in plaats, dan is dit te zien op het dagrooster.

Gymkleding

Voor de LO-lessen is sportkleding vereist.Een t-shirt met een korte broek, en bij minder weer warmere kleding. Voor zowel binnen als buiten is het verplicht andere schoenen te dragen dan je op dat moment draagt. Voor de buitenlessen is het aan te raden een goed profiel onder de zool te hebben, noppenschoenen zijn niet toegestaan. Voor de lessen in de zaal mogen de schoenen geen zwarte zolen hebben die afgeven. Het is niet toegestaan om met buitenschoenen de zaal te betreden. Wanneer het weer minder is en er toch buiten wordt gesport, ben je zelf verantwoordelijk voor het meenemen van een trui of een regenjack. Veelal kiezen we bij slecht weer voor een les in de zaal, maar ga hier niet automatisch van uit. Bij twijfel neem je zowel voor binnen als buiten een sportoutfit mee. Natuurlijk kan het voorkomen dat je een keer je gymspullen vergeet. Bij de tweede keer vergeten zorgt de LO-docent voor een passende maatregel.

Kostbare spullen/sieraden

Tijdens de LO-les is het niet toegestaan om sieraden te dragen. Dit in verband met veiligheid en de grote kans op kapot gaan. Laat sieraden of waardevolle spullen achter in de kluis op school. Ben je dit vergeten dan is er nog een mogelijkheid om deze in de sieradenbak bij de les te doen. Dit op eigen risico, de LO-docent is niet verantwoordelijk voor het zoekraken van spullen.

Te laat

Wanneer je te laat bent, moet je een briefje meenemen om de les binnen te komen. Als de LO-lessen op een andere locatie plaatsvinden, wordt er in overleg met de docent besloten wanneer het briefje wordt gehaald. In beginsel is dit bij de start van de les.

Blessures/ziekte

Heb je een blessure en kun je hierdoor niet mee sporten, dan is een verklaring nodig van de dokter of van je ouders/verzorgers. Deze verklaring kan van te voren per mail aan de docent worden doorgegeven of in de les worden overhandigd. De docent bepaalt samen met jou wat je wel en niet kan doen in de les. Gedurende de les is het mogelijk vervangende taken uit te voeren, afhankelijk van de aard van de blessure. Verzuim van de lessen LO gaat altijd in overleg met de docent LO en dient voorafgaand aan de les te zijn overlegd.

Beoordeling

De LO docent zal aan het begin van het schooljaar uitleg geven over de beoordeling op je rapport voor LO.
Klik hieronder voor een volledige uitleg over het tot stand komen van de beoordeling.

Lichamelijke Opvoeding op het Kaj Munk College.pdf

Het Kaj Munk College maakt gebruik van onderstaande sportlocaties:

Buitenlocatie:

Rooster afkorting: REI
MHC de Reigers
Arnolduspark 5
2132 CR Hoofddorp

Binnenlocaties:

Rooster afkorting: KMC1 en KMC2
Gymzalen op school
Kajmunkweg 3
2131 RV Hoofddorp

Rooster afkorting: SPE
Gymzaal Spectrum  
Assumburg 1
2135 BA Hoofddorp

Rooster afkorting: DT
Gymzaal Dik Trom
Wormerstraat 25
2131 AX Hoofddorp

Rooster afkorting: HV
Gymzaal Hoofdvaart
Steve Bikostraat 73
2131 RZ Hoofddorp

Rooster afkorting: ALT
Gymzaal ligt naast het Altra College:
van den Berghlaan 130
2132 AV Hoofddorp

Rooster afkorting: SPA
Gymzaal Sparresholm
Sparresholm 175
2133BM Hoofddorp