Zoeken

Ruimte voor jouw talent

Je gaat naar school om te leren, dat spreekt vanzelf. Op het Kaj Munk College wordt werk gemaakt van goed onderwijs. Je doet op school in de eerste plaats de kennis, inzichten en vaardigheden op die nodig zijn om je diploma te halen. Want wat je op school leert wordt voor een groot deel bepaald door exameneisen. Daarnaast spelen ook je eigen interesses en die van de docenten een belangrijke rol, want er valt meer te leren dan alleen dat wat nodig is voor het examen.

Hóe je leert is niet voorgeschreven. Want niet iedereen leert op dezelfde manier. Op het Kaj Munk College krijg je de ruimte om uit te proberen welke manieren het beste bij je passen. We bieden je leertaken in veel verschillende vormen aan: via klassikale lessen, in projecten, praktische opdrachten, onderzoeksopdrachten, excursies en ga zo maar door. En wij zijn van mening dat kennis pas echt betekenis krijgt als je die kennis ook actief kunt gebruiken. Daarvoor krijg je bij ons veel ruimte.

Op die manier krijg je de gelegenheid om jouw talent te ontwikkelen. Want wij gaan ervan uit dat iedereen talenten heeft en we hebben het volste vertrouwen dat ook jij die wilt en kunt ontwikkelen. Wij bieden je daartoe alle mogelijkheid. Waar liggen jouw talenten en wat is voor jou de beste manier om die verder ontwikkelen? Waar zou je beter in willen worden? We dagen je uit na te denken over jezelf, keuzes te maken, verantwoordelijkheid te nemen en daarover te communiceren. Dat is ook van belang voor je latere studie en beroep.