Welkom


mavo bètadesign

Als je een mavoleerling bent en je graag samenwerkt, creatief bent, interesse hebt voor technische problemen en durft te presenteren dan is bètadesign vast en zeker iets voor jou!

vwo science technasium

Stel je vaak vragen? Durf je op zoek te gaan naar antwoorden? Hou je van wetenschap, proefjes en ontdekken? Dan is science misschien wel wat voor jou!

havo technasium

Tijdens O&O leer je niet uit boeken, maar werk je aan levensechte opdrachten vanuit de praktijk met echte bedrijven of instellingen als opdrachtgever.

kunst media cultuur

We besteden veel aandacht aan kunst, media en cultuur. Eerst maak je kennis met een breed aanbod om zo te ervaren wat je het leukste vindt. Daarna kun je je verdiepen in die vakken.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Zoeken

Greenpeace opdracht 3Technasium

Bericht geplaatst op: 5-2-2019Greenpeace opdracht 3Technasium

Willen we echt elk voedingsmiddel drievoudig verpakt in plastic?
Ocean Cleanup is mooi, maar laten we vooral bij de bron beginnen!
Greenpeace daagde onze 3Technasium leerlingen uit om na te denken over een 'Plastic Free Future' en dat hoef je ze natuurlijk maar een keer te vragen.
Onze leerlingen gingen meteen hard aan de slag. Na eerst grondig onderzoek te hebben gedaan werden er afbreekbare plastics gemaakt en zelfs in onze 3D printer geprint. Alledaagse gebruiksvoorwerpen van plastic werden overbodig gemaakt, vervangen door bamboe, wol, linnen, polymelkzuur (PLA), kurk of andere afbreekbare materialen. Eind januari werden alle oplossingen gepresenteerd op het NDSM-terrein in Amsterdam in een loods van Greenpeace. Daar zag een professionele jury van Greenpeace medewerkers met eigen ogen waartoe onze leerlingen in staat zijn als een opdracht echte betekenis heeft. Ook hun docenten mevr. C.Wijnant en dhr. B.Ewals straalden van trots. Een aantal oplossingen verdient vast een patent, en zijn het zeker waard om verder te worden onderzocht. Een opbrengst die direct door Greenpeace wordt ingezet om Unilever en Coca Cola te overtuigen van een plasticvrij alternatief. Op naar een plastic vrije toekomst!!

Klik hier voor een foto impressie van deze dag.

Zie ook https://www.greenpeace.org/international/act/lets-end-the-age-of-plastic/


Terug