Zoeken

Young Solar Challenge

In februari 2018 zijn wij begonnen met de Young Solar Challenge, met een team dat bestaat uit leerlingen uit mavo, havo en vwo die in hun 3e of 4e jaar zitten. En voor de richting Bètadesing, Technasium of Science hebben gekozen.

De Young Solar Challenge is een bootrace met verschillende onderdelen, o.a. sprint, slalom, endurance. Deze races zijn tussen verschillende scholen in Nederland. Om deel te mogen nemen aan deze races moeten wij zelf een boot bouwen die aan het reglement van de organisatie voldoet. De organisatie van de Young Solar Challenge levert een bouwpakket voor de romp van de boot, de rest moeten wij zelf regelen o.a. het besturingssysteem en het elektrische systeem. De kosten die wij maken moeten wij door middel van sponsoring zelf terugverdienen. De bedoeling is dat wij een vaarbare boot klaar hebben met het Hemelvaartsweekend waarmee wij de race kunne varen.

Wij zijn al begonnen met de bouw van de boot, misschien heeft u ons al bezig gezien in lokaal 161. We zijn al best ver met de bouw van de boot, alleen moeten we nog heel veel doen voordat de boot daadwerkelijk kan varen. Zo moeten wij nog het elektrische systeem ontwerpen, het besturingssysteem, ook moet de boot nog waterdicht worden gemaakt en worden geverfd. Kortom we zijn nog wel even bezig! Kom gerust langs om een kijkje te nemen.

Klik hier om onze eigen Facebook pagina over de Solar Challenge te zien.