Zoeken

Sterrenkunde

In het project sterrenkunde komt (bijna) alles aan bod over ons zonnestelsel en wat er allemaal nog te ontdekken valt in het heelal. 
We onderzoeken wat de leukste planeten in ons zonnestelsel zijn, wat je moet doen om ze te kunnen bezoeken en ook op welke planeten je helemaal niet wilt komen.
Sterrenkunde is natuurlijk ook nadenken over wat er gebeurt rond zwarte gaten, hoe een supernova ontstaat en waarom tijd langzamer gaat als je met de lichtsnelheid reist.
Ook gaan we onderzoeken of we zelf kunnen meten hoe groot de afstand van de aarde naar de maan is en van welke stof de zon gemaakt is. En natuurlijk gaan we op zoek naar buitenaards leven op exoplaneten.
Als excursie gaan we naar Space Expo om daar meer te leren over de missies die er al zijn geweest en gaan we naar Omniversum om een film over de beste telescoop te zien die er tot nu toe gemaakt is: de Hubble telescoop, die in een baan om de aarde de mooiste foto’s maakt.
Maar we gaan ook het dak op. Daar staat sinds 2009 een prachtige sterrenkoepel met een grote sterrenkijker. Dus op het Kaj Munk College kun je ook ’s nachts naar school. Dat kan maar op heel weinig scholen in Nederland! ’s Avonds, bij helder weer, neemt je docent je mee voor een kijkje naar de sterren en kun je met je eigen ogen kijken waar je zoveel over gehoord en plaatjes van gezien hebt.

Klik hier voor meer foto's van dit project.