Zoeken

De lucht in

Een leuk en uitdagend project waarin je van alles gaat leren over de fascinerende wereld van lucht- en ruimtevaart.
We werken met simulators, waarmee je gaat leren hoe je een vliegtuig bestuurt, en waar al die klokjes en metertjes in een cockpit voor zijn.
In virtual reality stap je in de schoenen van Neil Armstrong en mag je proberen heelhuids op de Maan te landen. Dat is een flinke uitdaging en dat zal alleen de allerbeste leerlingen lukken…
En we gaan van alles bouwen en testen. Bijvoorbeeld een capsule voor een waterraket, met als passagier een rauw ei. De raket moet zo hoog mogelijk komen, en het ei moet bij het opstijgen en landen heel blijven. Lukt het jou straks ook om boven het dak van de school uit te komen?
Ook een propellervliegtuigje van balsahout, een vlieger waarmee je binnen kunt vliegeren en allerlei andere bijzondere soorten van vliegtuigjes waar je vervolgens allemaal proefjes mee gaat doen. Je past steeds weer iets aan…net zo lang tot je de hele aula rond kan vliegen!
En we gaan op excursie, waarbij je op Schiphol onder begeleiding van een echte piloot achter de stuurknuppel mag zitten van een echte simulator van een Airbus of een Boeing.
Leuk en leerzaam gaat in dit project dus heel goed samen!

Klik hier voor meer foto's van dit project.